4 praktika, amivel inkább ne próbálj túllépni a szakításon

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 praktika, amivel inkább ne próbálj túllépni a szakításon

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Megannyi praktika és ötlet kering a neten, amikkel a szakítás okozta fájdalmakat és sérelmeket lehet enyhíteni. Némileg biztosan mindegyik ötlet hatásos, de az alábbi tippek sokkal inkább hátráltatják a továbblépést, semmint elősegítik azt.

Kutyaharapást szőrével, avagy szakítást új kapcsolattal – az egyik legrosszabb tanács, amit ilyenkor kaphatsz. Igaz, ebben a helyzetben minden tipp csupán felületi kezelést biztosít, ezzel a praktikával valaki mást, egy ártatlan harmadik felet is megbántasz.Ráadásul, ha nem hagysz időt magadnak a gyógyulásra, akkor a sérelmek elemi erővel törnek majd fel, mégpedig akkor, amikor már úgy érzed, bőven túl vagy mindenen.

Igaz, hogy aktuálisan segít, hogy más is vonzónak talál, hogy újra „szabad a pálya”, ismét élvezheted a szingli lét előnyeit.

Ugyanígy javadra fordíthatod azt is, hogy az exed orra alá dörgölheted, hogy azonnal találtál valakit helyette, valójában ezzel egyvalakinek ártasz igazán: magadnak. Igenis kell egy kis idő, hogy megnyugodj és lehiggadj, és tiszta fejjel tudj gondolkozni a jövődről.

Sokan érzik úgy a szakítást követően, hogy kizárólag miattuk történt minden, ezért aztán igyekeznek az összes lehetőséget megragadni a változtatásra. Ennek általában az a vége, hogy megalázottan és kisemmizve kullogsz majd haza, vagy idegesen elméleteket gyártasz, miért nem írt vissza az exed üzenetedre.

Még, ha esetleg tényleg te hibáztál (bár szinte kivétel nélkül kettőn áll a vásár), akkor is érdemes várnod egy kicsit, míg lehűlnek a kedélyek. Ha nagyon-nagyon muszáj, legfeljebb egyszer kezdeményezz a friss szakítás után, de ha elutasít az exed, akkor minimum néhány hetet, hónapot célszerű várnod. Ekkor még egy alkalommal nyithatsz felé, ám ez már valóban vékony mezsgye a büszkeségedet tekintve.

Azonban így később nem mondhatod azt, hogy nem tettél meg mindent, és ha úgy adódik, a továbblépés is könnyebb lesz.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!