4 ok, amiért a férfiak nem mernek közeledni hozzád

Írta: ,

A szingli életmód részben divat lett, de nem csak a félig-meddig felhőtlen szabadság miatt választják annyian ezt az életformát. Sőt, sokan nem voksolnak direkt az egyedülállóság mellett, és szeretnének párt találni maguknak, csak ez nem minden esetben megy könnyen. Te is régóta egyedül vagy? Lehet, hogy elköveted az alábbi hibákat, és ezért nem mernek a férfiak közeledni hozzád…

Túlságosan „rendben vagy” Kép forrása: unsplash.com

1/4 Túlságosan „rendben vagy”

A szingliség ellen az egyik alapvető tanács, hogy hozd ki magadból a maximumot, azaz legyél kívül-belül rendben. Egyedülállóság ide, oda, egyes nőknek annyira jól sikerül a maximum teljesítése, hogy bőségesen átlagon felüli külsőre tesznek szert. Igaz, ez meghozza az önbizalmat, ami iszonyúan fontos a párválasztás során (is), az ellenkező nem tagjait alaposan elbizonytalaníthatja.

Hogy miért? Biztos neked is volt olyan kiszemelted, akivel azért nem történt semmi, mert úgy érezted, labdába se rúghatsz nála. Nos, így van rengeteg potenciális jelölt a túlságosan vonzó nőkkel: félnek a csalódástól, a beégéstől, ezért inkább nem is próbálkoznak. Nem azt mondjuk természetesen, hogy ne érezd jól magadat a bőrödben, és ne legyél vonzó!

De, ha nem csak csinos vagy, hanem hozzá még nagyon kihívóan öltözködsz és viselkedsz is, akkor ne csodálkozz, hogy állandóan olyan pasik találnak meg, akikkel lehetetlen hosszú távon tervezni.

Nagyon független vagy Kép forrása: usnplash.com

2/4 Nagyon független vagy

Az erős és független nők sok férfinak túlságosan nagy kihívást jelentenek, vagy legalábbis olyasmit, ami több kockázatot rejt magában, mint nyereséget. Érthető, hogy magabiztos, önálló és jól kereső nőként te is arra vágysz, hogy egy igazi, nagybetűs férfit találj magad mellé, aki számára ez az egész nem jelent kihívást.

Azonban ők sajnos nincsenek túl sokan – akikből pedig mégis ilyen ember válhatna, nem érzik úgy, hogy melletted tudnák kiteljesíteni magukat.

Hogy miért? Mert úgy vélik, túl kevésnek bizonyulnak neked. Ha már egyedül is ilyen önálló vagy, akkor vajon mi újat tudnak mutatni? Hogy tudnak lenyűgözni a randikkal, a fizetésükkel, ha te is ennyire jól keresel? Nem érzik azt, hogy bármiben is rájuk szorulnál, márpedig (bármennyire is szomorú) sok férfinak még mindig szüksége van arra, hogy ő legyen otthon az erősebb, ő legyen az, aki a család boldogulását biztosítani tudja.

 

Nem tud melletted férfi lenni Kép forrása: unsplash.com

3/4 Nem tud melletted férfi lenni

Első olvasatra ez biztos furcsának hat, azonban nem szabad elfelejtened, hogy a mi szemszögünkből vizsgálva is működik a dolog. Te sem tudsz férfiként tekinteni egy olyan partnerre, akinek több „nőies” tulajdonsága van. (Akkor is, ha ezeket a tulajdonságokat mi magunk stigmatizáljuk és rangsoroljuk.) Pontosan így működik ez fordítva is!

Ha néhány évet egyedül éltél, akkor bizony kénytelen voltál mindent egyedül megoldani, a jellemzően „férfias” teendőket is. Tudod, hogy egyedül is mindenre képes vagy, mindent sikerült elrendezned így, vagy úgy. Ebbe az élethelyzetbe próbál beilleszkedni egy férfi, amikor párkapcsolatot kezdeményez veled. Aztán azon kapja magát, hogy semmilyen férfias teendője nincs sem otthon, sem körülötted. Ez nyilván nem teljesen igaz így, de ha belegondolsz, te is rosszul éreznéd magadat, ha nem tudnád női mivoltodat kibontakoztatni egy olyan férfi oldalán, aki azt érezteti veled, hogy ennek a szerepnek minden csínját-bínját ismeri, és űzi is.

4/4 Tele van a határidőnaplód

Egy szingli élete csupa pezsgés és jövés-menés, míg egy stabil kapcsolatban élő embernek jóval lazább a napirendje. Nyilván akadnak kivételek, de általánosságban igaz, hogy akinek van partnere, az nem tölti minden estéjét egy szórakozóhelyen, vagy nincs minden napra megbeszélve egy-egy találkája (akár randi, akár baráti összeröffenés).

Ha te is ilyen elfoglalt vagy, akkor egy potenciális jelölt azt érezheti, hogy egyszerűen nem fér bele abba a képbe, amit te elvársz, és nincs is időd rá.

Természetesen nem jó taktika, ha mindig minden programot lemondasz csak azért, hogy a számára megfelelő időpontban találkozzatok. De, ha kéthetente egyszer érsz rá inni vele egy kávét, akkor nem csak azt érezteted, hogy nem fontos, hanem azt is, hogy ez később sem fog változni.

Ki akar ilyen kapcsolatot? Te sem szeretnéd, ha a szerelmedet legfeljebb hétvégén láthatnád, és akkor is csak két program között. Ráadásul a túlzsúfolt heti rend azt is közvetíti, hogy olyan problémáid vannak, amiket megoldás helyett az állandó programáradattal próbálsz elfedni. Egyik sem nyerő!