4 nevetséges dolog, amin nem csak te vitatkozol a pároddal

Zabolai Margit
Írta: ,

Tányér meg kanál nincsen csörgés nélkül, szokták mondani, így persze, ha együtt élsz valakivel, óhatatlan, hogy bármennyire is szeretitek egymást, időnként adódik valamiféle nézeteltérés köztetek. Szerencsés esetben ezek tényleg olyan apró dolgok, hogy a vita veszekedés helyett nevetésbe torkollik, és elgondolkodhatsz, vajon más is fel tudja-e húzni magát ilyen piszlicsáré ügyeket, vagy veletek van valami baj? 

Aggodalomra nincs ok, az alábbi butaságokon szinte minden páros összekapott már, a többségük pedig, ahányszor előkerül, annyiszor fog valaki a homlokára csapni. Amíg nevetni tudtok az egészen, addig nem kell a párterápián gondolkodnotok.

Hajtogatom, hajtogatom…

Jó dolog, ha megosztjátok a házimunkát, és mindenki kiveszi a részét, például amikor a ruhákat pakoljátok el a nagymosás után, de valószínűleg ebbe a kapcsolatba mindketten a magatok jól kidolgozott törülközőhajtogató módszerével érkeztetek, és most senki sem akar engedni a huszonegyből.

Négyszögletesre hajtva, vagy hengerbe tekerve? Ez itt a mindent eldöntő kérdés, és akkor a zoknikról meg a pólókról még nem is beszéltünk, pedig legalább 12 különböző módon lehet őket a fiókba tenni, és valami miatt mindenki a saját módszerét érzi a leghelyénvalóbbnak.

Mi legyen vacsorára?

Egy hosszú nap végén úgy döntötök, hogy egyikőtök sem tölti tovább az időt a konyhában, inkább csak rendeltek valamit, és kényelmesen összebújtok a kanapén, lazítotok egy kicsit.

Jól hangzik, ugye? Hol lehet a gond, ugye? A kaját csak meg kell rendelni, ugye?

Bumm, már robbant is a napi válságbomba, mert a „mit rendeljek” kérdésre rendszerint érkezik a „nekem mindegy, amit akarsz” válasz, amivel csak az a baj, hogy valószínűleg neked sincs ötleted se, mit ennél. Ha mégis a pizza mellett döntesz, szinte biztos, hogy a párod azonnal vétóval lép fel: „nekem mindegy, amit akarsz, csak pizzát ne”.

Hideg-meleg kiver tőle

Lehet, hogy nevetségesnek tűnik, elvégre nem is olyan régen még a lehető legkisebb hatásunk sem lehetett otthonunk hőmérsékletének befolyásolására, ma azonban már ott a légkondi, meg persze az állítható fűtés, de még ezek nélkül, az ősi problémára is visszatérhetünk: nyitott vagy csukott ablak?

Az egy dolog, hogy mindenkinek más a hőérzete, de az vajon egy felsőbb hatalom szórakoztatására kitalált rendszer alapelve, hogy két „meleges” vagy fázós ember egészen biztosan nem kerülhet egy kapcsolatba? Tekerd lentebb, tekerd fentebb, csukd be, de nekem melegem van, de én meg fázom, akkor vegyél fel valamit, vegyél inkább le valamit

Hoppá! Talán már el is jutottunk egy megoldáshoz, amitől mindenki számára felforrósodik a hangulat!

Kiskanál, nagy ügy

Mindegy, hogy ki és mennyit mosogatott, biztos, hogy a mosogatóban – durvább esetekben a mosogató mellett – záros határidőn megjelenik egy kiskanál, rajta kávéfoltokkal, esetleg néhány csepp joghurttal, aminek egészen egyszerűen nincs gazdája.

Ha nem te hagytad ott, és nem lakik veletek egy harmadik fél, vagy rejtőzködik a konyhában egy házi kobold, akkor persze könnyű kiderítened az igazságot, de egy bírósági tárgyaláson sem mennél sokra az egy az egy ellen véleményütköztetésben.

A dráma csúcspontja egyébként az szokott lenni, amikor az egyik fél rámutat, hogy mindössze 2 másodperc lett volna elöblíteni a fránya evőeszközt, mire a másik megkérdezi, hogy akkor miért nem öblítette el, ahelyett, hogy vitába kezdett. Lássuk be, magas labda volt.

Galéria / Romantikus magyar kastélyok, amelyeket neked is látnod kell – ha csak egy hétvégére utaznátok el
Romantikus magyar kastélyok, amelyeket neked is látnod kell – ha csak egy hétvégére utaznátok el Megnézem
a galériát!