4 módszer, amivel ráébresztheted a párodat rossz tulajdonságaira

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 módszer, amivel ráébresztheted a párodat rossz tulajdonságaira

Kép forrása: philchester.com

Mindenkinek vannak kevésbé előnyös jellemvonásai, ám ezek némelyikével nem feltétlenül könnyű hosszútávon együtt élni. Ha a te hétköznapjaidat is tönkreteszik a párod bántó tulajdonságai, akkor érdemes kipróbálnod az alábbi praktikákat.

Küldj neki üzenetet Kép forrása: bloglovin.com

A problémák megoldásának első módszere mindig a kommunikáció – neked is a nyílt, egyenes beszédet ajánljuk. Ez sok esetben nehéz, de a férfiaknak meg kell mondani kerekperec, mi a véleményed.

Mi, nők sokkal érzékenyebben reagálunk ezekre a dolgokra, jóval előbb észrevesszük, ha gondja van a másiknak, és nem is nyugszunk, amíg fényt nem derítünk az okokra.

A férfiak azonban jellemző módon egyszer kérdeznek, utána nem foglalkoznak a faggatózással, hiába is szeretnénk. Szóval, ha bármi olyasmi bánt, amit nem bírsz személyesen elmondani neki, akkor nyugodtan írj egy levelet.

Többször elolvashatod, gondosan megfogalmazhatod, nem kell attól félned, hogy valamit kifelejtesz. Persze, utána meg kell beszélnetek személyesen is, de témaindítónak egy levél igazán tökéletes.

 

Vedd fel! Kép forrása: photogrist.com

Persze csak és kizárólag saját használatra rögzíthetsz az engedélye nélkül bármit, de ez a módszer éppen erről szól. Akkor érdemes bevetned, ha mondjuk állandóan veszekedtek, vagy a párod minősíthetetlen hangnemben beszél veled, és apróságokon is villámgyorsan bepöccen.

Sokan nem tudják, milyen ordenáré módon viselkednek ilyenkor, és talán a barátod is pont ebben a cipőben jár. Ezzel a módszerrel azonban rádöbbentheted, mennyire megalázó veled szemben a viselkedése.

Nincs is más dolgod, mint bekapcsolni a diktafonodat a telefonodon, amikor már borul a bili. Ha lehiggadt, mutasd meg neki személyesen, vagy, ha úgy érzed, egyedül könnyebben dolgozná fel a hallottakat, akkor küldd át üzenetben, mikor nem vagytok együtt.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba