4 kapcsolatjavító tipp, hogy gyerek mellett is megmaradjon az intimitás

Schuster Borka
Írta: ,
4 kapcsolatjavító tipp, hogy gyerek mellett is megmaradjon az intimitás

Kép forrása: greylikesweddings.com

Az anyák többségének igazi kihívást jelent gyerek mellett háztartást vezetni. A rend(etlenség) problémakörénél kevésbé megfogható, ám nem kevésbé fontos (sőt!), hogy a párkapcsolat ápolása is rajta legyen a képzeletbeli listánkon, ahol a napi teendőket jegyezzük. Ennek megvalósításához adunk ötleteket.

A csemeték érkezésével természetes, hogy valamennyire megváltoznak, átalakulnak a viszonyok a családban, hiszen a létszámbővülés egyúttal olyan érzelmi változásokat is hozhat, amelyekre lehetetlenség előre felkészülni, és nem mindig egyszerű kezelni őket. Korábban az ember azt gondolja, hogy a párjánál senkit nem képes jobban szeretni, aztán megszületik a kisbabája, aki egy csapásra felülírja ezt az elképzelést.

Az is teljesen természetes, hogy a baba születése után a szülők fókusza kettőjük kapcsolata helyett az új családtagra irányul, ugyanakkor előbb-utóbb legalább az egyik fél részéről felmerül az igény, hogy a korábbi harmónia a párkapcsolatba is visszatérjen, ám ez sokszor egyáltalán nem jön olyan természetesen, mint gondolnánk, és tudatosan dolgozni kell rajta.

 

Érintsd meg!

A pelenkás hétköznapokban nem ritka, hogy a szülők közötti intimitás – és itt nem elsősorban a szexre gondolunk – minimalizálódik, hiszen sok anya érzi úgy, hogy az érzelmi raktárait kiválóan feltölti a babával való foglalkozás, szeretgetés, babusgatás.

Ha te is azt tapasztalod magadon – esetleg a párod említi meg –, hogy a gyerkőc mellett az apukának kevés (vagy semennyi) szeretgetés jut, tudatosan figyelj arra, hogy naponta legalább néhány alkalommal az érintéseddel, egy kis simogatással vagy egy öleléssel kifejezésre juttasd, hogy továbbra is fontos neked.

Persze, ez nem megy varázsütésre, de sokszor csak elkezdeni nehéz, hiszen mégiscsak arról a férfiről van szó, akinek gyereket szültél. Hidd el, a rendszeres szeretetteljes érintések csak pozitív hatással lesznek a kapcsolatotokra nézve.