4 jel, hogy neked is szakításfóbiád van - pedig lépned kellene

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Sokan rettegnek attól, hogy kiszálljanak egy már régóta nem működő kapcsolatból, mert attól tartanak, hogy a szakítás miatt sérül az önbecsülésük. A félelem akkorára nőhet az emberben, hogy inkább marad a boldogtalan és elhidegült viszonyban. A szakításfóbia ennél összetettebb, mi most megmutatjuk, mi jellemzi és mi lehet a hátterében.

Ha szakításközeli állapotba kerülsz, mérlegeled a lehetőségeidet és számítasz az érzelmi sérülésre. A szíved kicsit minden szétválásnál összetörik, sajnos ez így természetes. Elkerülhetetlen a fájdalom és akkor is, ha veled szakítanak, és akkor is, ha te hozod meg a döntést.

Vannak, akik pánikba esnek a szétmenés lehetőségétől, és szinte teljesen elvesztik a józan ítélőképességüket a leválás miatti félelemtől.

Pánikrohamoktól szenvedve próbálnak a lelkileg nem kielégítő kapcsolatban is benne maradni. Az egyedülléttől való félelem miatt sokan képesek szemet hunyni olyan bántó dolgok felett is, mint például a másik elzárkózása, sok titkolózás a partner részéről, a kevés figyelem és a megbízhatatlanság.

Ha ismerősek a fent említett reakciók, akkor tudod, hogy sajnos a másik elvesztésétől való félelem heves érzelmi kitörésekhez és álmatlan éjszakákhoz is vezethet. Bár tudod, hogy nem harmonikus a viszony, hogy lehetne esélyed egy lelki igényeidet kielégítőbb új életre, mégis lebénít a tudat, hogy meghozd a döntést.

Érezted már azt, hogy régen lépned kellett volna, de nem mersz? Érezted már, hogy vagy valami ismeretlen erő arra kényszerít, hogy vergődj egy életképtelen viszonyban? Sokan úgy vélik, hogy a megszokott kellemetlenség jobb, mint a riasztó ismeretlen.

Ha te is a lelki összeroppanást szeretnéd elkerülni, akkor tudod, hogy bár nem lépsz, de folyton azon kattogsz, hogy milyen másféle opciók lehetnének még az életedben, hogy nőként boldogabb lehess akár egy kicsit egyedül is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!