4 intő jel, hogy biztosan nem érdemes újrakezdened az exeddel

Írta: ,

Az ex mindig kényes téma: akár azért, mert fogalmad sincs, miért szerettél benne, akár azért, mert még mindig nem vagy teljesen túl rajta. Na de mi a helyzet akkor, ha ismét felmerül a közös jövő lehetősége? Vajon akadnak olyan kizáró tényezők, amik miatt már alapjaiban halálra van ítélve a kapcsolatotok?

Erőszakos volt veled Kép forrása: 500px.com

1/4 Erőszakos volt veled

Az erőszakra nincs mentség, teljesen mindegy, milyen formában jelentkezett.

Függetlenül attól, hogy érzelmi fenyegetésről, lelki terrorról, vagy éppen valós fizikai bántalmazásról volt szó, egy ilyen férfit nem szabad visszafogadnod az életedbe!

Valószínűleg egy ideig nagyon kedves és odaadó lesz veled, de az első konfliktusnál ismét kibújik a szög a zsákból, és minden visszakerül a régi kerékvágásba.

Ilyenkor sajnos már csak az a kérdés, hogy meddig fajulnak el a dolgok, és hogy lesz-e ismét bátorságod szakítani.

Esélyes, hogy újra otthagy Kép forrása: hannescaspar.com

2/4 Esélyes, hogy újra otthagy

Sokszor előfordul, hogy a szakítás nemközös megállapodásából ered, hanem egyoldalú döntés születik. Emiatt aztán megeshet, hogy váratlanul lapátra tettek, majd – mikor éppen kezdenél magadhoz térni – a volt barátod ismét kopogtat az ajtódon.

Nem állítjuk, hogy nem lehet boldog vége a sztorinak, de azért abba gondolj bele, hogy valószínűleg azért tért vissza hozzád, mert a választott kiskapuja nem működött. Lehet, hogy soha többet nem akar elveszíteni, és mindent megtesz a cél érdekében, de ha már nem először vagy az a bizonyos „B-terv”, akkor inkább állj ellen a kísértésnek.

Lényegében nem változott semmi Kép forrása: wattpad.com

3/4 Lényegében nem változott semmi

Az újrakezdés sikeres lehet, erről tanúskodik megannyi boldog páros, akik vettek egy mély levegőt, és ismét nekivágtak a közös kalandnak. De ennek számos feltétele van: ilyen például az, hogy a szakítás körülményei megváltoztak, megszülettek azok a kompromisszumok, amik lehetővé teszik, hogy boldogok legyetek.

Szomorú tény, de nem mindig elég, ha éreztek egymás iránt „valamit”, egy hosszú távú kapcsolathoz ennél sokkal, de sokkal több kell. Szóval, ha intenzíven munkálkodik köztetek a szerelem, néha akkor is a fejetekkel kell meghoznotok a döntést, nem a szívetekkel, mert ellenkező esetben csak a drága időt raboljátok egymástól.

A környezetedben mindenki ellenzi Kép forrása: lovesove.com

4/4 A környezetedben mindenki ellenzi

Ezt a szempont mindig kétesélyes, mégis érdemes megvizsgálni. Részben nagyon is árulkodó azoknak a véleménye, akik közel állnak hozzád és a legjobbat akarják neked. Ha ők ellenzik, hogy kibéküljetek, annak biztosan nyomós oka van.

Viszont bármennyire közeli családtagokról, barátokról beszélünk, ők sosem fognak teljesen belelátni a kapcsolatotokba – de azt tisztábban értékelhetik, milyen hatással van rád a szerelmi életed… Tehát ha sok egyéb érv mellett még ők is inkább azt javasolják, hogy ne állj le a sráccal, talán érdemes hallgatnod rájuk.