4 gondolat, ami csak akkor jut eszedbe, ha nem vagy igazából szerelmes

Írta: ,

Minden kapcsolatban vannak nehéz időszakok, és ilyenkor gyakran megesik, hogy a felek elgondolkodnak azon, mennyire erősek az érzéseik. Azonban van különbség aközött, hogy átmenetileg megingassz, és aközött, hogy magad sem tudod eldönteni, szerelmes vagy-e. A szerelmet amúgy sem lehet könnyen meghatározni, így azt sem egyszerű eldönteni, ha teljesen elmúltak az érzések. Az alábbi jelek segítenek ebben, ugyanis ha ezek gyakran eszedbe jutnak, nagyon úgy tűnik, hogy valójában nem vagy szerelmes.

1/4 "Nincs is bennünk semmi közös"

Eleinte lehet, hogy észre sem vetted ezt, de mostanában folyton az az érzésed, hogy semmiben sem értetek egyet. Te nem akarod nézni vele a kedvenc sorozatait, mert szerinted unalmasak, ő pedig folyton leszólja a zenei ízlésedet, és nem szeretne elmenni veled futni, mert ez a mozgásforma egyáltalán nem hozza lázba. Nem tudtok megegyezni a nyaralás helyszínén, de még azon sem, hogy mit egyetek vacsorára.

Természetesen nincs két ugyanolyan ember, így egyáltalán nem gond, ha akadnak dolgok, amikben nem egyezik az ízlésetek.

De ha úgy érzed, ez sosem fog változni, és már most eleged van ebből, érdemes átgondolnod, mennyire szereted a párod; és mennyire szeretnéd folytatni így a kapcsolatotokat.

2/4 "Annyira idegesítő, amikor..."

Gyakran megesik, hogy ami egy kapcsolat elején még aranyosnak tűnt, idővel borzasztóan idegesítővé válik, és ezt egyre inkább észre is vesszük.

Azonban ha mostanában még az is zavaró vált számodra, ahogy a pasid nevet vagy tüsszent, az nem túl jó jel.

Hiszen valószínűleg mindig ilyen volt, így szeretted meg, és nem is várhatod el tőle, hogy a kedvedért minden számodra zavaró tulajdonságát levetkőzze.

Épp ezért, ha rengeteg olyan szokása van, ami téged nagyon idegesít, a kapcsolatotok valószínűleg a végefelé jár, hiszen nem is szereted már őt annyira, mint kellene.

3/4 "Vajon mit csinál mostanában az a pasi, akivel..."

Még mindig gyakran eszedbe jut az a srác, akivel néhány randi után különváltak az útjaitok?

Esetleg továbbra is csekkolod a Facebookon, vajon mit csinál az exed mostanában?

Ha még azon is elmerengsz időnként, hogy milyen lett volna, ha valamit másképp csinálsz és egy régi szerelmeddel maradsz együtt, az nem túl igazságos az aktuális pasiddal szemben.

Arról nem is beszélve, hogy ez csak még inkább alátámasztja a tényt, hogy sajnos nem vagy már belé szerelmes.

A kérdés, hogy ezen változtatni akarsz-e, vagy inkább kilépsz a kapcsolatból.

4/4 "Elvagyok ebben a kapcsolatban... egyelőre"

Úgy gondolod, most teljesen megfelel neked ez a kapcsolat és ez a személy, azonban nem tudod elképzelni, hogy mindez örökké tartson.

Sőt, titokban úgy érzed, találnál jobb pasit is, de mivel nem jött még veled szembe, ezért megelégszel ezzel az "elmegy" kapcsolattal.

Ez sem túl igazságos, hiszen egy ilyen helyzetben az egyik fél mindig nagyobbat sérül; és ez valószínűleg a párod.

Ha még csak nem is akarsz közös jövőről beszélgetni vele, jobb, ha inkább a szakítás mellett döntesz.