4 dolog, ami nem teszi tönkre a házasságodat

Zabolai Margit
Írta: ,

Tányér meg kanál nincsen csörgés nélkül, és még a kívülről tökéletesnek tűnő házasságoknak is meg vannak a maguk nehézségei. Ezek azonban nem feltétlenül végzetes problémák, és sok olyan gond van, ami szinte minden házasságban előfordul, de fölösleges aggódnod miattuk, hiszen egy kis odafigyeléssel könnyedén helyrehozhatjátok őket.

Eltérő vélemény

Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, de a helyzet az, hogy egy hosszú távú kapcsolatban fontosabb, hogy a lényeges dolgokban egyetértsetek.

Az apróbb nézeteltérések viszont semmiféle gondot nem jelentenek, és az sincs előírva a nagy könyvben, hogy mindig mindenben egyet kellene értenetek.

Nincs azzal gond, ha mást gondoltok egy filmről, egy könyvről, vagy éppen a zenéről, sőt még az is belefér, ha különböznek a politikai nézeteitek.

Ahelyett, hogy ebben a tragédiát látnád, legyetek kicsit rugalmasabbak, hallgassátok meg egymást, de ne ragaszkodjatok görcsösen ahhoz, hogy közös nevezőre jussatok. Miért ne lehetne saját és különböző véleményetek?

Lecsapódó stressz

Mindenki életében vannak feszültebb időszakok, amikor nagy a hajtás a munkahelyen, vagy egy családi ügy miatt ingerültebb, és sajnos ilyenkor előfordul, hogy a másikon csapódik le az idegesség hatása.

Egy bizonyos pont után persze ezt senkinek nem kell eltűrnie, de az, hogy esetleg egy-két hétig elmarad a romantikus lángolás.

Egy pici türelem ilyenkor segít, ha egyikőtök sem kapja fel a vizet rögtön, ha a másik kicsit ingerültebben szól hozzá, hanem egy picit türelmesebben próbál hozzáállni a dolgokhoz, akkor azzal sok további vitát megelőzhettek.

Elmaradozó összebújások

Mai társadalmunkban  a szex már nem tabu, viszont arról beszélni, hogy valakiben nem buzog mindig ezer fokon a szexuális vágy, már egyáltalán nem olyan nyitott téma. Pedig attól, hogy nem hallod mindenhonnan ezt, nagyon is természetes dologról van szó.

Az egymás iránt érzett vágy az idővel is csökkenhet, de lehetnek olyan időszakok is, amik nem kedveznek a libidónak. A fáradtság vagy a stressz mellett akár örömteli események is okozhatják a szexuális együttlétek ritkulását, hiszen például egy kisbaba is megbolygathatja a házaséletet.

Ebben nincsen semmi természetellenes, és nem is jelenti a kapcsolat végét. Persze nem kell belenyugodnod a szexmentes életbe, de rengeteg módszer létezik arra, hogy visszacsempésszétek az érzékiséget a kapcsolatotokba, így fölösleges túlaggódnod a dolgokat.

Távolság

A távkapcsolatok az internetes ismerkedés korában már korántsem számítanak ritkaságnak, de azt még mindig sokan furcsa szemmel nézik, ha egy házaspár két tagját szólítja el egymás mellől a munka.

Pedig, ha ezzel mindketten elégedettek vagytok, és megbíztok egymásban, akkor egy átmeneti különélés – például tanulás, ösztöndíj, megbízatás miatt – nem fogja tönkretenni a házasságotokat. A lényeg csak az, hogy mind a ketten elégedettek legyetek a kialakult helyzettel, és ne foglalkozzatok a kétkedők hangjaival.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019