Szakértők szerint 30 napig minden kontaktot meg kell szüntetned az exeddel, hogy túllépj rajta

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:
Szakértők szerint 30 napig minden kontaktot meg kell szüntetned az exeddel, hogy túllépj rajta

Kép forrása: mochak/depositphotos.com

Valószínűleg nők milliói kérdezték már meg legalább életükben egyszer maguktól: mit tudok tenni, hogy gyorsabban kiheverjem a szakítást, és ne gondoljak annyit az exemre? Bár bombabiztos recept sajnos nincs a dologra, azért olyan tippek léteznek, amelyek a legtöbb szenvedőnek segíthetnek abban, hogy hamarabb túllendüljenek a rossz időszakon.

Átestél egy szakításon. Szenvedsz, mint a kutya, nem bírsz másra gondolni, úgy érzed, hogy összeroppansz a fájdalom súlya alatt. Nem látod a kiutat, azt sem, hogy mikor lesz vége a szenvedésnek, egyszerűen egy végeláthatatlan agóniának tűnik az egész. Ne aggódj, nem vagy egyedül – mindenki ilyen drámaian éli meg a szakítást, hiszen mégiscsak egy olyan embertől kell megválnod, akit jobb esetben valaha nagyon szerettél, rosszabb esetben még mindig imádsz.

Szakértők szerint 30 napig minden kontaktot meg kell szüntetned az exeddel, hogy túllehess rajta

Az agyad kémiai reakciói sem túl kellemesek a hirtelen sokkra, úgyhogy tényleg nem a te hibád, ha rosszul viseled a szakítást.

Több kutatás bizonyította már be, hogy egy szakítás nagyjából olyan hatást vált ki a szervezetedben, mintha egy függőségből próbálnál kigyógyulni. Ugyanolyan nehéz dolgod lesz, mint akkor, ha a dohányzásról szoknál le, vagy a droghasználatot akarnád lerázni magadról.

Mégis, tudományos szempontból viszonylag bombabiztos tipp az, hogy 30 napig minden kontaktot meg kell szakítani az exszel ahhoz, hogy nekikezdhess a gyógyulásnak – bár hosszúnak tűnhet, pszichológiai és kémiai szempontból ez már elég idő arra, hogy egy kicsit eltávolítsd magad a helyzettől.