3 ok, amiért idáig nem találkoztál az igazival - ezeket kell megoldanod, hogy egymásra találjatok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
3 ok, amiért idáig nem találkoztál az igazival - ezeket kell megoldanod, hogy egymásra találjatok

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Mindenki a filmekbe illő, hibátlan lelki társat keresi, ám csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy valaha is sikerült beteljesíteniük ezt a vágyat. De tényleg ennyire nehéz megtalálni az igazit? Az lehet, ha az alábbi hibákat te is sorra elköveted.

Próbálod siettetni

Próbálkozhatsz, de valószínűleg akkor találod meg a legkisebb eséllyel a lelki társadat, ha erőlteted. Ha bármilyen szinten is hiszel a sorsban, a karmában, vagy abban, hogy a dolgok eleve elrendeltettek, akkor abban is hinned kell, hogy minden megtörténik: a maga idejében. Ha idáig nem toppant be a másik feled, az annak is lehet a jele, hogy egyszerűen nem ideálisak a körülmények, nem olyan sem a lelkivilágod, sem az életed, hogy erre lehetősége legyen.

Előfordulhat, hogy lezáratlan sérelmeid vannak, vagy olyan változtatásokat kellene tenned az életedben, amikre egyszerűen még nem állsz készen. Márpedig, amíg nem vagy önmagad, amíg nem fejlődsz lelki szinten, addig esélytelen egy egészséges kapcsolat.

Túl sok elvárásod van

Mindenki elképzel magának egy tökéletes lelki társat, ám ez a kép a legtöbbször hamis. Nyilvánvaló, hogy az álmokban egy félisten szerepel, aki rajongásig szerelmes, megtestesíti a nagybetűs férfit, miközben csodálatosan építi a karrierjét, és persze más nőkre rá sem néz. A valóság az, hogy a szerelem csak kivételes esetekben gördülékeny (főleg az elején), sokat kell tenni ahhoz, hogy kimondhassátok: ti már nem csak egy pár, hanem valódi lelki társak vagytok.

Ha irreális elképzelésekre építed az elvárásaidat, akkor minden egyes alkalommal csalódni fogsz, és úgy érzed, nem találod, akit keresel.


Természetesen nem azt mondjuk, hogy bárkivel beérd, de ha fenntartod a magas elképzeléseidet, akkor jó eséllyel azokat is távol tartod magadtól, akik végül mégis megfelelhetnének ezeknek. Ha ezt hajszolod éveken keresztül, akkor eljutsz majd arra szintre, mikor azt érzed, „most vagy soha”. Emiatt van az, hogy sok nő a harmincas éveiben teljesen elkeseredetten keres partnert, és akár az egyáltalán nem harmonikus kapcsolatba is belevág csak azért, nehogy lemaradjon a családalapítás nyújtotta örömökről. Más kérdés, hogy egyre nehezebb olyan férfit találni, aki ennek alanya lesz.

Ami biztos, hogy a lelki társ megérkezése nem korfüggő kérdés. Nem feltétlenül az lesz a lelki társad, akivel családot alapítasz, és nem is biztos, hogy családot kell alapítanod vele, mert nem csak egy gyermek pecsételheti meg a köztetek lévő szerelmet.

Nem mered kiadni magadat

3 ok, amiért idáig nem találkoztál az igazival - ezeket kell megoldanod, hogy egymásra találjatok

Ahhoz, hogy valaki megláthassa benned a valódi éned és a lelki társaddá váljon, kívül-belül fel kell vállalnod magadat. Sokan ezt úgy szeretnék elérni, hogy közben még saját maguk előtt sem merik vállalni a külsejüket, benső vágyaikat, félelmeiket.

Tény és való, komoly sérülést okozhat minden olyan kapcsolat, ami rosszul végződött, ahol sebezhetőnek mutatkoztál, és nagyot kellett csalódnod. De csak így érdemes, és csak így lehet lelki társat keresni. Azzal, hogy felvállalod önmagadat, az érzelmeidet, nem gyengének, hanem éppen erősnek mutatod magadat, hiszen erre csak azok képesek, akik békében élnek saját magukkal.

Ha valami, akkor ez kifejezetten vonzó, és sokkal könnyebben rácsatlakoznak erre a nyitottságra azok az emberek, akik hasonlítanak hozzád, érdeklődnek irántad. Ezzel szemben, ha bezárkózol, elutasító vagy, akkor habár nem igazán fogsz sérülni, de ismerkedni sem fogsz tudni.

Ha nem mersz megnyílni, akkor nem lesz kivel egymásra hangolódnod - ez ennyire nyers és egyszerű.

Képek forrása: Rawpixel/Depositphotos.comSonyachny/Depositphotos.com

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!