3 hónappal a szakítás után: 4 dolog, amit ideje elengedned

Szirák Viki
Írta: ,

A szakítás után elérkezik egy pont, amikor már nem akarod kimutatni mások előtt, hogy még nem vagy jól. Inkább megjátszod, hogy minden oké, sőt, néha még te magad is elhiszed, hogy már továbbléptél. De aztán beköszönt az éjszaka, és még mindig sírni támad kedved; ha most magadra ismertél, íme négy dolog, amit többé már nem lenne szabad megtenned (ha szeretnél végre tényleg továbblépni)!

A szakítás után mindenki ugyanarra az egy dologra vár: az üzenetre. Arra, amiben a srác elmondja, hogy mennyire megbánta, amit tett, és ráébredt, hogy te vagy számára az Igazi. Hogy hiányzol neki.

De a szíved mélyén talán te is tudod, hogy ez nem fog megtörténni, pláne nem ennyi idő elteltével. Miközben erre vársz, az élet szép lassan továbbhalad melletted. Elvesztegeted az idődet valakire, akinek talán eszébe sem jutsz.

Épp ezért jött el az ideje 3 hónap után annak, hogy ezt elengedd. Többé ne várd az üzenetet, ne várd a békülést, a visszatérést.

Már nem az az ember vagy, aki voltál, és ne is akarj újra az lenni!

A szakítás után úgy gondoltad, még lehettek barátok, ezért nem törölted a Facebookról. Sőt, titkon még úgy is gondoltad, ha látja az új fotóidat, majd hiányozni kezdesz neki.

Azonban ez a legnagyobb hiba, amit bárki is elkövethet a szakítást követően.

Aki ugyanis még ragaszkodik az exéhez a közösségi oldalakon, egyszerűen nem engedte el őt. Sőt, kutatások szerint azok, akik idővel képesek voltak barátságban maradni a volt szerelmükkel, azoknak sokkal hosszabb ideig tartott kiheverni a szakítást amiatt, hogy folyton látták, mi történik a másikkal.

Megérdemled, hogy továbblépj, de ehhez elengedhetetlen, hogy egy időre kitöröld a srácot az életedből. Elég, ha leiratkozol a profiljáról, így ugyanis nem fogod látni a frissítéseit.

De ha nem akarsz vele barátkozni, kár is ott tartani őt az ismerőseid között.