3 hónappal a szakítás után: 4 dolog, aminek eljött az ideje, hogy elengedned

Szirák Viki
Írta: ,

A szakítás után elérkezik egy pont, amikor már nem akarod kimutatni mások előtt, hogy még nem vagy jól. Inkább megjátszod, hogy minden oké, sőt, néha még te magad is elhiszed, hogy már továbbléptél. De aztán beköszönt az éjszaka, és még mindig sírni támad kedved; ha most magadra ismertél, íme négy dolog, amit többé már nem lenne szabad megtenned (ha szeretnél végre tényleg továbblépni)!

A szakítás után úgy gondoltad, még lehettek barátok, ezért nem törölted a Facebookról. Sőt, titkon még úgy is gondoltad, ha látja az új fotóidat, majd hiányozni kezdesz neki. Azonban ez a legnagyobb hiba, amit bárki is elkövethet a szakítást követően.

Aki ugyanis még ragaszkodik az exéhez a közösségi oldalakon, egyszerűen nem engedte el őt. Sőt, kutatások szerint azok, akik idővel képesek voltak barátságban maradni a volt szerelmükkel, azoknak sokkal hosszabb ideig tartott kiheverni a szakítást amiatt, hogy folyton látták, mi történik a másikkal.

Megérdemled, hogy továbblépj, de ehhez elengedhetetlen, hogy egy időre kitöröld a srácot az életedből. Elég, ha leiratkozol a profiljáról, így ugyanis nem fogod látni a frissítéseit.

De ha nem akarsz vele barátkozni, kár is ott tartani őt az ismerőseid között.

Akárhányszor eszedbe jut az exed, mindig dühös leszel magadra? Amiért nem vetted észre időben, hogy milyen rosszul bánt veled, vagy mert nem mondtad el neki azt, amit igazán szerettél volna.

Aztán pedig azért leszel mérges, mert nem érted, ennyi idő után miért zaklat ez fel ennyire, és miért nem vagy képes végre továbblépni. A válasz: azért, mert magadat hibáztatod!

Még mindig nem sikerült lezárnod magadban a konfliktusokat, és amíg nem vagy képes magadnak megbocsátani, nem is fog ez sikerülni. Hidd el, mindenki hibázik, de sajnos szükség van a negatív tapasztalatokra is.

Ezek segítenek abban, hogy idővel készen állj egy érett kapcsolatra, és ne kövesd el ugyanazokat a baklövéseket egymás után.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!