10 kérdés, amit fel kell tenned a barátodnak

10 kérdés, amit fel kell tenned a barátodnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 kérdés, amit fel kell tenned a barátodnak

Vajon tudsz eleget róla ahhoz, hogy közös életet tervezzetek? A következő válogatott kérdéseken keresztül kibeszélheted vele a jövőről alkotott elképzelését. A véleménye, és persze a te nézeteid is fontos szerepet játszanak abban, hogy átlássátok mennyire illetek össze!

1. Miért lett vége az előző kapcsolatodnak?

Az első lépés a másik fél alaposabb megismerésében, az ha megosztja veled múltját is. Tudakold meg, miért lett vége és ő miben érzi esetleg hibásnak magát? Nem jelent pozitívumot, ha ő magát egyáltalán nem okolja, és exéről csúnya dolgokat mond. Egy kapcsolat végéről mindig két fél tehet. 
Ha nyíltan el tudja mesélni mi okozott gondot az előző párjával, bevallja, hogy talán itt és ott ő is viselkedhetett volna másképp, akkor őszinte férfival van dolgunk. A nem felszínre került hibák idővel a Ti kapcsolatotokban is megjelenhetnek, ezért jó előre tisztán látni és felkészülni az esetleges problémákra.

2. Mi a legnagyobb cél az életedben?

Kérd, hogy a legnagyobb célját fogalmazza meg. Sok férfi, főként fiatal korban, az anyagi önmegvalósítást fogja mondani, mások talán a gyereket és boldog családot választják.
Bármilyen választ is kapnál, mérlegeld, hogy mennyire talál a Te jövőbeli céljaiddal. Ha ugyanazok az álmaitok és céljaitok, akkor jó „csapatot” fogtok alkotni.

3. Hogyan jellemeznéd magad 3 szóban?

Nehéz kérdés, és valószínűleg a válasz is nehezen fog megszületni. Különös, hogy másokról könnyen véleményt tudunk alkotni, de saját magunkat nehezen tudjuk jellemezni.
Fontos kérdés, mert ebből megtudhatod melyek a barátod legfőbb tulajdonságai. Kapcsolatotok során folyton ezek a tulajdonságok fognak előtűnni.  

4. Melyik a 3 legnagyobb gyengeséged?

Egy újabb nehéz kérdés. Valószínűleg, ha egy férfit a hibáiról kérdezünk, alig talál magában rossz tulajdonságot.
Azzal, hogy bevallja, hogy például hírtelen haragú, türelmetlen vagy pesszimista, képet alkothatunk arról, milyen is az ő rosszabbik énje.

5. Hogyan jellemeznéd a tökéletes életet?

Vannak emberek, akik a nyugalmat, csendet és relaxált jólétet keresik, és vannak olyanok is, akik folyton újabb célokat állítanak maguk elé és soha nem élégszenek meg azzal, amijük van. Próbáld megismerni barátod személyiségét.
Melyik lenne az a pont, amikor tökéletesnek érezné életét? Mi kell az ő boldogságához? Ha egyet értesz mindazzal, amit ő is gondol és tiszteletben tudod tartani a jövőről alkotott elképzelését, egymás támaszai tudtok majd lenni.

6. Melyek a pénzügyi terveid?

Vannak férfiak, akik számára a pénz nem fontos, képesek évekig „takarékon” éldegélni, miközben pénzügyileg másokra vannak utalva.
Vannak azonban olyanok is, akik túl sok időt és energiát ölnek a pénzszerzésbe. Egyik szélsőség sem ígéretes, ha családot terveztek. Döntsd el Te magad, mennyire értesz egyet barátod elképzelésével. 

7. Melyik álmaid állása?

Fontos szempont összeköltözés vagy házasság előtt, ki hogyan képzeli el munkáját. Sok kapcsolat azért megy tönkre, mert a felek képtelenek összeegyeztetni munkájukat családi életükkel.
Tudd meg, mi számára a fontos, például képes lenne sokáig távol lenni tőled a munka kedvéért vagy a család mindig elsőleges lesz számára.
Ugyanakkor abból, hogy mi álmai állása, megtudhatod mennyire értékeli szakmai tudását. Jó ha magasra teszi a lécet és nagy céljai vannak, ameddig a realitás talaján tud maradni.

8. Hogyan képzeled el a családi életedet?

Akar gyerekeket vagy inkább a háziállat tartó típus? Hány gyereket akar és mikor? Rengeteg kérdés, amit nem árt az elején tisztázni, aztán az élet úgyis megadja a válaszokat.
Jó tisztán látni, mielőtt elkezdenétek egy közös életet, amelyben mindkettőtöket ki kell majd elégítsen a családi élet.

9. Ha lenne három kívánságod, mi lenne az?

A tipikus aranyhal-kérdés. Vajon a te barátod a szegény juhász, aki frappánsan ki tudja hozni a legtöbbet az élet adta lehetőségekből, vagy önző mód meggondolatlanul anyagi javakat kíván (mint például egy luxus kocsi, medencés villa vagy egy álom-kirándulás), amelyek pillanatnyi élvezetet okoznak.

10. Milyen 3 tulajdonságomat szereted a legjobban?

És végül a minden nőnek jóleső kérdés, hogyan vélekedik rólunk. Legyünk figyelmesek, mi is az, amit szerelmünk annyira szeret bennünk. Ideális esetben külső és belső tulajdonságot is említeni fog.
Akkor van baj, ha semmilyen pozitívum nem jut eszébe rólunk – ilyenkor érdemes elgondolkozni, mennyire táplálhat mély érzelmeket irántunk.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!