Van, aki a vérző orra indul be: 4 nagyon fura szexuális fétis

Schuster Borka
Írta: ,

Hogy mi normális és mi nem az, ha felnőttek szexuális életéről van szó, elég nehéz meghatározni – elvégre, amíg mindenki jól érzi magát, ki mondja, hogy nem normális valami? Minden esetre azért vannak olyan szexuális fétisek, amelyek a legtöbbeket legalábbis meglepnek. Mert hogy valaki szexinek gondol egy csipke fehérneműt vagy egy finom parfümöt, az érthető. Na de hogy a vérző orrot? Gondoltad volna, hogy az alábbi fétisek nagyon is léteznek?

Vannak, akik elájulnak a vér látványától és rosszul lesznek már a gondolatától is, míg vannak, akik egyenesen lázba jönnek tőle.

A pszichológia tudománya előtt nem ismeretlen a vér és a szexualitás összekapcsolása: általában erős erotikus vonzódást éreznek a vér iránt a Renfield-szindrómában, vagy más néven klinikai vámpirizmusban szenvedők.

Ezek a betegek azt képzelik magukról, hogy ténylegesen vámpírok és szükségük van a vér fogyasztására.

Valószínűleg ebben a kórban szenvedett az 1940-es években aktív angol kéjgyilkos, Neville Heath is, de természetesen nem mindenki bűnöző, aki vonzalmat érez a vér iránt.

A menofília például egy sokkal gyakoribb szexuális fétis, ami a menstruációs vérhez való vonzódást jelenti, így már nem is olyan meglepő, hogy van, aki a vérző orr látványát is erotikusnak találja.

Az emberszerű, de élettelen tárgyak, például szobrok, próbababák iránti vonzódás olyan gyakori, hogy a legtöbb fétisbolt vagy szexuális segédeszközöket árusító üzlet is fel van rá készülve.

Az agalmatofília egyébként nem szerepel a parafíliák hivatalos listáján, azaz elvileg nem sorolható a mentális betegségek közé, de értelemszerűen járhat olyan tévképzetekkel, kényszeres cselekedetekkel, amelyek már az egyén mindennapi, normális társadalmi beilleszkedését akadályozzák, így orvosi kezelésre szorulnak – és az is lehetséges, hogy valaki egyszerűen csak bevonja ezeket a vágyait a szexuális életébe.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!