Tartalmas nyári randevú tippek, ha már kifogytatok az ötletekből

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Tartalmas nyári randevú tippek, ha már kifogytatok az ötletekből

Bár minden szezonban találunk kínálkozó lehetőségeket – feltéve, hogy azokat kellő erőbedobással keressük – talán a nyár a legváltozatosabb időszak a randevúkat illetően. Nézzük, milyen lehetőségek közül válogathattok, ha kifogytatok az ötletekből!

Parkok, arborétumok, kertek

Amennyiben imádjátok a természetet és az állatokat, úgy valószínűleg sokat kirándultok a kedvenc, közeletekben lévő helyekre. Érdemes azonban időnként a térkép távolabbi pontjaira is rábökni, hiszen hazánk egészen csodás látnivalókban bővelkedik.

Számtalan arborétum, növénypark, állatkert, vagy éppen rezervátum áll a rendelkezésünkre, egyszerűen nem lehet a sor végére érni. Már csak azért sem, mert akadnak olyan látnivalók, amiket kifejezetten szezonra érdemes időzíteni. A Jeli Arborétum például májusban, júniusban fogadja a legtöbb vendéget, amikor a méltán híres rododendronjai virágba borulnak. Az állatkertekben sokszor szintén nyáron láthatjuk először a közönségnek megmutatott csöppségeket, ha pedig kellően szerencsések vagyunk, akár meg is simogathatjuk a kölyköket!

Irány a természet!

Ha még nem volt elég a korábbi bekezdésben emlegetett látnivalókból, vagy éppen a lehető legolcsóbban szeretnétek megúszni a randevútokat, akkor érdemes lehet az egyszerű kirándulás mellett voksolnotok.

Amennyiben a közvetlen környezeteteket már bejártátok, akkor ismét ideje a térkép után nyúlnotok, és akár szervezett utakat, akár kijelölt útvonalakat keresnetek. Az országban eldugott források, vízesések, tanösvények, szurdokok várnak benneteket, nem beszélve a nemzeti parkokról, vagy éppen a letűnt korok természetbe olvadó várromjairól.

A komolyan megtervezett utakon túl nemes egyszerűséggel teletölthetitek a piknik kosaratokat, és végre édes kettesben is kimehettek egy közeli tisztásra grillezni, szalonnát sütni és nagyokat lustálkodni a napsütésben.

Kulturális programok

Nyáron a legtöbb tárlat, múzeum jelentősebb lehetőségekkel várja a turistákat, látogatókat, hiszen a főszezonokban sokkal nagyobb az érdeklődés. Sajnos sok esetben saját környékünkre, országunkra nem fordítunk kellő figyelmet, éppen a helyi nevezetességeket hanyagoljuk.

Akár külföld, akár belföld, a kulturális programok szintén kifogyhatatlan lehetőségeket kínálnak. Legyen szó egy ideiglenes kiállításról, falusi turizmusról, tipikusan nyári fesztiválról, rendezvényről, az ilyen programok óriási előnnyel bírnak a többi lehetőséghez képest. Pótolhatatlanul tartalmas élményeket zsebelhettek be közösen, ráadásképpen hosszan megvitathatjátok, elemezhetitek álláspontjaitokat a friss tapasztalatoknak köszönhetően.

Városlátogatás

A falusi turizmusról már volt szó, mint kiváló randevúzási lehetőségről, de nem mindenki vágyik a meghitt nyugalomra, ha romantikázni szeretne egy kicsit. A nagyvárosok szintén tartogatnak kellemes meglepetéseket és változatos alternatívákat.

Akár minden hétvégére kitűzhettek egy-egy várost, amit együtt meglátogathattok. Azon felül, hogy bebarangolhatjátok az utcáit, kiülhettek egy kellemes kávézó teraszára, kipróbálhattok egy érdekesnek tűnő éttermet, vagy vehettek egy nagy adag fagyit, amit elnyalhattok egy szimpatikusnak tűnő padon. 

Amennyiben célzottan, utánajárást követően időzítitek a városlátogatást, úgy ingyenes helyi koncerteken, programokon is részt vehettek. Ha pedig ráértek és van rá módotok, akár egy éjszakát is eltölthettek helyben.

Sportolási lehetőségek

Az előbbi ötletek szintén felöleltek némi mozgást, legalábbis ami a sétákat és a kirándulásokat illeti, de az ezeken túl szuper sportos alternatívák is kínálkoznak, amikkel ráadásul az alakotokat is formálhatjátok.

Kézenfekvő, mégis kevesen élnek a biciklizés adta lehetőségekkel. Nem csupán helyben jó ötlet a kerékpározás, akár autóra, vonatra felrakva, akár helyben bérelve egészen más élmény biciklivel bejárni a környéket, mint gyalog, vagy tömegközlekedéssel.

Az úszás, strandolás a nyár kihagyhatatlan része, és a kellemes vízi biciklizésen túl akár extrém sportokat is kipróbálhattok. A kirándulások során kísérletet tehettek a sziklamászással, de különféle kalandparkokba is váltattok jegyet, ha pedig nagyon belejöttetek a sportolásba, akár versenyekre is benevezhettek.

Éjszakai fények

Még a legismerősebb hely is másként fest este, márpedig ezzel érdemes élni, amennyiben színesebbé tennétek a randevúitokat.

A nyaralások kihagyhatatlan része az esti andalgás, amit egybeköthettek egy parti sétával, éjszakai horgászattal, vagy valamilyen városi szinten megrendezett, különleges programmal. Ha távol kerültök a központtól, akkor elétek tárul a csodás égbolt, ami szintén izgalmas lehetőségeket kínál.

Nyáron sokszor rendeznek csillagászati programokat, nem csupán a csillagvizsgálókban, hanem gyakran szabadtéren is. Sőt, még költenetek sem kell ahhoz, hogy elgondolkozzatok a csodás univerzumon, jelenlétünk porszemnyi fontosságán. Kapjatok fel egy plédet, némi italt és telepedjetek le édes kettesben egy városszéli mezőn. Tájoljátok be a csillagokat, vagy csak élvezzétek a meteorrajok lélegzetelállító látványát!

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)