Szeretethiányod van? A szeretet okai, fontossága, fajtái és a szeretetlenség

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Sokan úgy gondolják, hogy a szeretet a véletlen műve, ezért szerencse kell hozzá. Akinek nincs szerencséje, annak nem lehet benne része, vagy viszonzatlan marad a szeretete. Valójában a szeretet benned, bennem, mindenkiben ott lakozik, és újra és újra fellobbanhat. 

A szeretet „okai”

Vannak, akiket csak az a része érdekli a szeretetnek, amit kapnak belőle. Arra vágynak, hogy szeressék őket, miközben nem fejlesztik a szeretetre való képességüket.

Tesznek bizonyos erőfeszítéseket, de csak azért, hogy szeretetreméltóbbak legyenek: szebbek akarnak lenni, ezért sminkelik magukat, edzik a testüket, divatosan öltözködnek, nagyvonalú ajándékokkal halmoznak el másokat

Amikor találnak valakit, és szeretni vélik, nem szeretnek igazán, mert meghatározott okuk van a szeretetre. Meghatározott okuk van arra, hogy szeressenek, például az, hogy a másik szép, sikeres, vagy mindkettő egyszerre.

Ok nélkül nem is szeretnék a másik embert. Nem az embert, hanem a tulajdonságait szeretik, vagy azt, amit az illető nyújt nekik: biztonságot, elégedettséget, elismerést, az érzést, hogy valaki szereti őket.

Gyakran használják a „szeretlek” szót ahelyett, hogy azt mondanák, „szükségem van rád” vagy „ne hagyj el”. 

Önszeretet

Sokan nem tudják, mi a szeretet, miről ismerhető fel, mint ahogy azt sem, hogyan szerethetnék saját magukat.

Csak annyira szerethetünk másokat, amennyire önmagunkat szeretjük.

Önszeretet nélkül nem szerethetünk másokat, és ez azt bizonyítja, hogy egyedül is lehetünk boldogok, hiszen szeretve érezzük magunkat, mert szeretjük magunkat.

Nem lehetünk igazán boldogok, amíg szükségünk van a másikra, mert függőségben tartjuk magunkat.

Amikor a félelmünktől megszabadulunk, és már nem tartunk attól, hogy elhagynak, arra is képesek leszünk, hogy több szabadságot nyújtsunk a másik embernek. Így lehet részünk igazi szeretetben, mivel a szeretetet, a szerelmet nem lehet bezárni. 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019