Ezeket nem bírják a férfiak, amikor még csak alakul a szerelem köztetek

Írta: ,

A kapcsolat alakulása éppannyira lehet izgalmas, mint amennyire fárasztó és zavarba ejtő. Utóbbi esetén sokan inkább kihátrálnak a viszonyból, pedig könnyen megeshet, hogy csak elsiklottak egymás mellett az elképzelések. De mit kerülj el, amikor még csak alakul köztetek a szerelem?

Kerüld el a kezdeményezést

1/5 Kerüld el a kezdeményezést

Legalábbis, amíg van rá módod. Nem tanácsoljuk, hogy ha minden kötél szakad, akkor mondj le életed nagy lehetőségéről, és csak azért ne szólítsd le a kiszemeltet, mert ezt diktálják az elveid. De ha van rá lehetőséged, akkor inkább kerüld el a közvetlen kezdeményezést, mert így elvész az a bizonyos vadászösztön.

Sablonosnak hangzik, de megkérdőjelezhetetlenül igaz, hogy a legtöbb embernek az kell, amiért meg kell küzdenie, amit nem tud elérni, megszerezni azonnal. Mindez hatványozottan igaz a párkapcsolatokra, legalábbis a kezdetek kezdetén.

Ha a férfi megdolgozik a figyelmedért, a szerelmedért, akkor van ideje rá, hogy őrülten beléd zúgjon. Persze az arany középutat őrülten nehéz eltalálni, de inkább kicsit távolságtartó legyél, minthogy túl korán kitárulkozz (és ezt nyugodtan veheted szó szerint is).

Az önbizalom nem egyenlő az egoizmussal

2/5 Az önbizalom nem egyenlő az egoizmussal

Ugyanezt a tanácsot a férfiak legjava is meghallgathatná, aligha van kiábrándítóbb tény, mint amikor a kiszemeltről kiderül, hogy vérbeli egoista.

Szó sincs arról, hogy ne lenne éppenséggel rendkívül vonzó a kellő mennyiségű önhittség, de ha a saját önbizalmunk mindenki lekezelésével és leszólásával jár, akkor az a legkevésbé sem lesz vonzó a másik számára.

Sőt, éppen ennek ellenkezőjével lehet igazán levenni a lábukról a férfiakat. A kicsit szerényebb, csendesebb hozzáállás, véleményformálás kifejezetten jót tehet a kapcsolat alakulását illetően. Figyelmesebbé, törődőbbé teszi a férfit, aki így kiteljesítheti legmélyebben gyökeredző szerepeinek egyikét. Szóval félre az egóval, legyél magabiztos, de ne heveskedő, követelőző.

Ne akard mindenáron lekötni

3/5 Ne akard mindenáron lekötni

Jó, ha érezteted komoly szándékaidat, de csak akkor, ha a másik oldalról is ugyanezt a hozzáállást tapasztalod.

Ugyanakkor lényeges, hogy semmiképpen se akard őt, vagy éppen a szabadidejét teljesen lekötni. Ez egyébként nem csupán a kapcsolatok alakulásakor, később is fontos. Ha azt érezteted, hogy tőle függsz, akkor egyértelművé teszed, hogy a kapcsolatotok fix és biztos, már semmilyen szinten nem kell érte dolgozni.

Ennek az lehet a következménye, hogy te gőzerővel tepersz, miközben semmilyen előrelépés nem történik, a kiszemelted, vagy immáron a kedvesed pedig mindent magától értetődőnek tart.

Ne vedd zokon, ha más programja, teendője adódik, és főleg ne kezdj el kombinálni, mert nem biztos, hogy bármi rosszallásra adó ok áll a háttérben. Inkább keress te is magadnak programot, így továbbra is vonzó és legalább részben elérhetetlen leszel.

Ne erőltess rá szerepeket, feladatokat

4/5 Ne erőltess rá szerepeket, feladatokat

Nagyon érdekes korszakot élünk, legalábbis ami a női, férfi szerepeket illeti, mindenképpen.

Nem mondhatnánk, hogy minden területen ragyogó a helyzet, de azért alakulnak az esélyek, a lehetőségek.

Persze ezzel kézen fogva jár, hogy a nőkre minden eddiginél több feladat hárul, amit sokan nagyon nehezen élnek meg.

Az mindenesre biztos, hogy senki sem szereti hallani, miszerint rosszabb a másiknál, értékelhetetlent nyújt, főleg nem általánosítás (pl. nemek) szintjén. Se múltbéli történésekkel, se jövőbeli tervekkel ne azonosítsd, s ezáltal alacsonyítsd le a partneredet!

Például ne vágd a fejéhez, hogy az exed sosem segített semmiben, és elvárod, hogy a következő kiszemelted másként tegyen. Normális kapcsolatban a másik segítésére magától értetődő, nem kell külön kiemelni.

Hozd az igazi formád

5/5 Hozd az igazi formád

Egész idáig a benső tulajdonságokról, szerepekről beszéltünk, de mi a helyzet a külsőségekkel?

Ezen a téren fontos, hogy az igazi, rád jellemző formádat hozd. Természetesen a hagyományos randevúkon a többség szeret kicsit csinosabb, vonzóbb lenni, de azért ne fordulj ki teljesen önmagadból.

Ha sosem hordasz magas sarkút, akkor most se erőltesd magadra mindenáron. Nemcsak azért, mert bénán fogsz benne járni és feltöri a lábadat, hanem mert nincs értelme ilyenformán eladnod magadat.

A férfiak többségükben sokkal jobban értékelik a természetes szépséget és bájosságot, mint a túlságosan is célzó öltözéket és a fél kiló sminket. Legyél csinos, de törekedj arra, hogy kényelmesen érezd magadat, különben a ruhád negatív irányban hat a közérzetedre.