A módszer, amivel elnyerheted mások rokonszenvét

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A kapcsolataink, a másokkal történő együttműködések nagyban befolyásolják a hogylétünket. Ahhoz, hogy elégedettek legyünk, kell mások elismerése és szimpátiája. Mutatunk pár trükköt, amik segítenek neked abban, hogy jó első benyomást tegyél másokra, és tudj remek kapcsolatokat kiépíteni akár a munkádban, akár a magánéletedben.

A derűs természetű embereknek kellemes aurájuk van, jó a közelükben lenni. Ha azt közvetíted mások felé, hogy vidám és mosolygós vagy, akkor az első benyomás pozitív lesz rólad. Egy rövid, de fontos találkozásból is csak egy összbenyomás marad meg. Az első találkozás hangulata eldöntheti a továbbiakban az együttműködés sikerességét is akár.

Gondolj például olyan helyzetekre, amikor egy tanfolyamon vagy továbbképzésen bemutatkozol. vagy amikor a párod barátaiddal először találkozol, vagy például, amikor az új szomszédoddal elsőként fogtok kezet.

Sokkal ígéretesebb lesz a közös ügyek intézése, megbeszélése akkor, ha az első benyomás rólad kellemes maradt a másikban.

Ha új vagy egy munkahelyen, akkor is érdemes derűsen, mosolygósan bemutatkozni, mert a mosoly nyíltságról üzen és szimpátiát ébreszt. Aki nem erőltetett, hanem őszinte mosollyal mutatkozik be, azt automatikusan, tudattalanul is rokonszenvesebbnek tartjuk.

Mindenki szereti, ha odafigyelnek rá, ha fontosnak érezheti magát és érzi, hogy érdeklődéssel tekintenek a mondandójára. Biztos neked is volt már, vagy éppen van is olyan ismerősöd, aki folyton csak magáról beszél, téged nem is nagyon kérdez a hogyléted felől, mégis azt hiszi, hogy barátok vagytok.

Azért érezheti így az ilyen ember, mert a hallgatás néha jobban esik, mint a beszélgetés.

Aki végighallgatja a másik mondandóját és hagyja kibontakozni, az jófejnek, megértőnek tűnhet. Ha ebből indulunk ki, akkor máris egyszerűbb megérteni, hogy miért is jó az, ha hagyjuk a beszélgetőpartnerünket szépen kibontakozni.

Az odafigyelő, értő, együttérző viselkedéshez elég pár szó, mondat, ami továbblendítheti a társalgást. Ha meg akarsz nyerni valakit magadnak és a későbbiekben őszinte, erős kapcsolatot szeretnél kialakítani vele, akkor hagyd kibontakozni, mesélni, mert ez nagyon kedvelhető magatartás.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!