Miért veszélyes vízválasztó a hetedik év?

Írta: ,

Senkinek sem újdonság, ha azt mondjuk, hogy a hetedik év veszélyes vízválasztó a kapcsolatokat illetően, már mindenki hallotta ezt a komoly intést. De vajon mit mutat a statisztika és a számmisztika? Honnan ered ez a figyelmeztetés, és van-e bármilyen alapja? 

A hét mindennek a kulcsa

1/6 A hét mindennek a kulcsa

A hét tipikus meseszám, ezt már mindenki megtanulja általános iskolában. Ám messze nem csak a legendákban, történtekben jelenik meg a hetes szám: hét színből áll a szivárvány, hét napból a hét, testünkön pedig hét csakra van.

A hetes ráadásul a történelemben és a vallásban is megjelenik: gondolj csak a hét fővezérre, vagy éppen a hét főbűnre. A számmisztikában a hét a Szaturnusz bolygóhoz sorolható, márpedig ez a bolygó felelős a stabilitásért, a fejlődésért, a következetességért és persze a kitartásért, felelősségvállalásért.

Az életedben pedig éppúgy megfigyelhető a hetes szám által biztosított ciklikusság, mint a párkapcsolatodban. A számmisztika szerint ezért mérvadó az a bizonyos hetedik év, ekkor akarva, akaratlanul mérlegelsz és átgondolsz mindent.

A Szaturnusz 90°-os szöge

2/6 A Szaturnusz 90°-os szöge

A Szaturnusz megközelítőleg 7 év alatt tesz meg egy 90°-os szöget a nap körül, emiatt az ezotéria is támaszkodik erre a fontos számra – minden bizonnyal ezért lett a hét a bolygó uralkodó számra.

Az asztrológiában a 90° tanító, ébresztő szög, ami sorsszerű, nehéz, ám egyúttal megoldható feladatokra igyekszik felhívni a figyelmet.

Ahogy írtuk, a hét év nem csak a kapcsolatodban lehet mérvadó, az életedet szintén szakaszokra tudod osztani a segítségével. Minden hetedik év választóvonal, teljesen mindegy, hogy az egészében az életedről, az iskoláidról, vagy éppen a kapcsolataidról van szó.

Az ezotériában ezeket a szakaszokat egyébként állatövi jegyekkel párosítják, amik megmutatják a szellemi, lelki fejlődés irányvonalát (márpedig ez az elv a párkapcsolatokra is értelmezhető).

Mit mutatnak a statisztikák?

3/6 Mit mutatnak a statisztikák?

Egyes felmérések alapján a házasságok jelentős része az első 10 évben bomlik fel, mások inkább 10-15 évet adnak a kapcsolatoknak, ami egyébként Európa szintjén abszolút reális eredmény.

Akadnak azonban olyan felmérések is, amikben a felek úgy nyilatkoztak, hogy a harmadik év volt számukra igazán mérvadó, tehát nem feltétlenül telik majd vitákkal, mérlegelésekkel a misztikusnak tartott és örökké emlegetett forduló.

A harmadik év egyébként azért is lehet fontos változás, mert a kutatások alapján ennyi idő kell ahhoz, hogy lecsengjen a rózsaszín köd, és az őrült szerelemért felelős hormonháború is elcsituljon.

Miért szerettek ki egymásból?

4/6 Miért szerettek ki egymásból?

Az említett felmérés résztvevői úgy vélték, a harmadik év sokkal inkább sorsfordító, mint a hetedik. A kutatás résztvevői Nagy-Britanniában nyilatkoztak, és azt állították, hogy a kezdetben vonzó, vagy érdekes tulajdonságok idővel éppen bosszantóvá és idegesítővé válnak.

Zavaró, válóokként tekintettek például a testsúlygyarapodásra, túlzásba vitt spórolásra, rendszeres túlórázásra, higiénia hiányára, a rokonság túl távoli, vagy éppen túlságosan közeli jelenlétére, a romantika hiányára, az alkoholfogyasztásra, idegesítő alvási szokásokra, igénytelen öltözködésre, valamint a bosszantó fürdőszobai szokásokra is.

Bár akadnak a listán fontos momentumok, a felsorolásból jól látszik, hogyan vezetnek az apróságok szakításhoz, és hogy a többség idővel mennyire nem tud túllendülni a hétköznapi dolgokon.

Háromtól hét évig terjedő büntetés?

5/6 Háromtól hét évig terjedő büntetés?

Az első néhány év lecsengése után a párkapcsolatok többségében átveszi a hatalmat a megszokás és a távolabbi célok teljesítése.

Ez nem feltétlenül rossz dolog, sőt a legtöbb célkitűzés éppen a kapcsolatotok javát, fejlődését szolgálja. Ebben az időszakban jó eséllyel megpróbáltok összeköltözni, vagy saját lakást, házat venni, ha az életkor adott, akkor felmerül a család bővítésének kérdése is. Ezek az erőpróbák azonabn amilyen mértékben összekovácsolhatnak benneteket, olyan könnyen véget is vethetnek a szerelmeteknek.

Ha sikerül együtt „átvészelnetek” az első pár évet, akkor időközben sok közös élményt és tapasztalatot szereznetek ahhoz, hogy mérlegeljetek. Mindez nem feltétlenül esik éppen a hetedik évre, már csak azért sem, mert a végszó kimondásáig általában pár hónapnak, vagy évnek is el kell telnie. 

Félni kell, vagy megijedni?

6/6 Félni kell, vagy megijedni?

Nem kell tartani a veszélyesnek titulált fordulóktól, ugyanis az az igazság, hogy egy kapcsolatban sosem lehet teljesen megnyugodni. Éppúgy elveszítheted a szerelmedet a negyedik hónapban, mint a harmadik, a hetedik, vagy éppen a tizenkettedik évben.

Teljesen felesleges végigaggódni a misztikus hetedik évet azért, mert egyes felmérések, vagy éppen a számmisztika és az ezotéria felhívja a forduló veszélyeire a figyelmet.

Nem érdemes rágódnod, mert a változás messze nem csak rossz irányba sülhet el, rávilágíthat a kapcsolatod fontosságára, a javulás, a további, közös célok elérésre. Ha másra nem, akkor erre egész biztosan jók a mérlegelések, márpedig ha így tekintesz a veszélyes fordulókra, akkor máris másként festenek ezek a fontos alkalmak.