Miért veszélyes vízválasztó a hetedik év?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Senkinek sem újdonság, ha azt mondjuk, hogy a hetedik év veszélyes vízválasztó a kapcsolatokat illetően, már mindenki hallotta ezt a komoly intést. De vajon mit mutat a statisztika és a számmisztika? Honnan ered ez a figyelmeztetés, és van-e bármilyen alapja? 

A hét mindennek a kulcsa

A hét tipikus meseszám, ezt már mindenki megtanulja általános iskolában. Ám messze nem csak a legendákban, történtekben jelenik meg a hetes szám: hét színből áll a szivárvány, hét napból a hét, testünkön pedig hét csakra van.

A hetes ráadásul a történelemben és a vallásban is megjelenik: gondolj csak a hét fővezérre, vagy éppen a hét főbűnre. A számmisztikában a hét a Szaturnusz bolygóhoz sorolható, márpedig ez a bolygó felelős a stabilitásért, a fejlődésért, a következetességért és persze a kitartásért, felelősségvállalásért.

Az életedben pedig éppúgy megfigyelhető a hetes szám által biztosított ciklikusság, mint a párkapcsolatodban. A számmisztika szerint ezért mérvadó az a bizonyos hetedik év, ekkor akarva, akaratlanul mérlegelsz és átgondolsz mindent.

A Szaturnusz 90°-os szöge

A Szaturnusz megközelítőleg 7 év alatt tesz meg egy 90°-os szöget a nap körül, emiatt az ezotéria is támaszkodik erre a fontos számra – minden bizonnyal ezért lett a hét a bolygó uralkodó számra.

Az asztrológiában a 90° tanító, ébresztő szög, ami sorsszerű, nehéz, ám egyúttal megoldható feladatokra igyekszik felhívni a figyelmet.

Ahogy írtuk, a hét év nem csak a kapcsolatodban lehet mérvadó, az életedet szintén szakaszokra tudod osztani a segítségével. Minden hetedik év választóvonal, teljesen mindegy, hogy az egészében az életedről, az iskoláidról, vagy éppen a kapcsolataidról van szó.

Az ezotériában ezeket a szakaszokat egyébként állatövi jegyekkel párosítják, amik megmutatják a szellemi, lelki fejlődés irányvonalát (márpedig ez az elv a párkapcsolatokra is értelmezhető).

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019