Ezekkel a tippekkel egy párkapcsolatban is teljesen szabadnak érezheted magad

Nagy Niki
Írta: ,

Sokan azért ódzkodnak a párkapcsolatoktól, mert úgy gondolják, hogy teljesen fel kell adniuk bennük a saját függetlenségüket, és megszűnnek „én”-nek lenni, csak a „mi”-ben gondolkodhatnak majd. Szerencsére ez egy egészséges és jól működő párkapcsolatban nem így van, és ha te sem szeretnéd elveszíteni a szabadságodat, de mégis szereted a párod, és vele akarsz lenni, akkor az alábbi tippeket érdemes megfogadnod.

Ismerd fel, hogy mit érzel!

Sokan a párkapcsolatukra vetítik ki az olyan érzéseiket is, amelyeknek valójában semmi közük nincs hozzá, de nem tudnak rajta változtatni.

Ismerd fel, hogy ilyenkor mi a baj, és ne vetítsd ki arra, ami egyébként jól működik, és nincs vele semmi baj.

Sokszor a munkahelyi frusztrációnkat is azon vezetjük le, aki a legközelebb áll hozzánk, és ez egy kapcsolatban általában a párunk – de az érzelmek nem fognak megszűnni attól, ha bebeszéljük magunknak, hogy megfulladunk a párkapcsolatban.

Yoann Boyer/unsplash.com

Gondolkodj el azon, milyen álmaidat nem teljesítetted még be!

Fogalmazd meg, hogy mi az, amit még szívesen csinálnál az életedben, és mi lehet, amiben ezekhez kapcsolódóan a párod visszafog téged. Rögtön látni fogod, hogy valószínűleg nagyon kevés az az elképzelés, amiben tényleg hátrányt jelent, hogy párkapcsolatban élsz. Ezzel elejét veheted annak, hogy ha frusztrált leszel a felsorolt tételek közül valami miatt, rögtön a párodon vezesd le, és olyan dolgokat vágj a fejéhez, amik valójában nem is igazak.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció