A világ legnagyobb kutyafajtái – Ölelgetnivaló nagy ebek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A világ legnagyobb kutyafajtái – Ölelgetnivaló nagy ebek

Sokan úgy tartják, hogy kutyából nem lehet elég nagyot választani, hiszen minél nagyobb az eb, annál nagyobb felület akad a szeretgetésre. A hatalmas kutyák messze nem feltétlenül vérengző fenevadak, sokan kifejezetten családcentrikusak, gyerekszeretők.

Még több hatalmas eb

Bár az ír farkaskutya kivételnek számít, hiszen hatalmas marmagasságához képest meglehetősen alacsony a súlya, az őt megelőző négy eb valóban a leghatalmasabb kutyák közé tartozik.

Sorban szorosan utánuk jönnek az átlagosan 60-75 kilogrammot elérő bernáthegyik, bernipásztorok, nápolyi masztiffok, újfundlandiak, de a gyakran 75 centis marmagassággal bíró magyar komondorok sem lebecsülendőek.

Szomorú hátrány

A hatalmas és legtöbbször barátságos, csodás kutyák nagy hátránya, hogy az átlagosnál jóval több egészségügyi kockázattal kell számolniuk.

Az ízületeik gyakran nem bírják az óriási tömeget, s a nagy méret egyébként is kézen fogva jár a rövidebb élettartammal.

Nem ritka, hogy a kiemelkedően nagy kutyák csak 6-8 évet élnek meg, de egyenesen ritkaságnak számít a 12 évnél magasabb időtartam.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!