A világ 5 leggyönyörűbb macskája - te melyiket fogadnád el?

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A világ 5 leggyönyörűbb macskája - te melyiket fogadnád el?

Kép forrása: cutepetx.com

Szögezzük le az elején: minden macska gyönyörű. Ezek a fajták is kétségtelenül azok, éppen ezért szeretjük nézegetni őket olyan nagyon. Szeretnénk továbbá felhívni a figyelmet, hogy a cikk elolvasása azonnali és olthatatlan vágyat ébreszthet legalább 10 macska befogadására, amit a legmesszemenőbben támogatunk, de mielőtt állatot veszel magadhoz, mindig gondold végig, hogy ez mekkora felelősséggel jár, és jusson eszedbe, hogy a menhelyeken is rengeteg – sokszor akár fajtatiszta – cica várja, hogy szerető otthonba kerülhessen.

Török angóra Kép forrása: 4bite.posterous.com

Ezek a hosszú szőrű, kecses macskafajták a közhiedelemmel ellentétben nem csak hófehérek, de feketék, kékek vagy krémszínűek is lehetnek.

Az angóra cicák Törökország fővárosából, Ankaraából származnak, és diplomáciai ajándékként kerültek Európa több országába, majd gyorsan nagy népszerűségre tettek szert, hiszen kecses, fenséges állatokról van szó.

Jellegzetességük a nagy, mandulavágású szem, ami lehet zöld vagy kék, illetve a fehér szőrű példányok esetében felemás is.

Munchkin Kép forrása: highrated.net

1983-ban egy zenetanárnő, Sandra Hochenedel két vemhes cicát mentett meg az utcán egy kutyától – mindkét cicának normál méretű teste, de rövid lábai voltak, feltehetően egy természetesen kialakult genetikai mutáció következtében.

A vemhes cicák utódai adták később a tenyészalapot rövid lábú cicák első kolóniájához, akiknek a tanárnő az „Óz, a nagy varázsló" című filmben látható kisemberek után adta a nevét.

Mielőtt a fajt hivatalosan is felvették volna a tenyészthető macskák listájára, komoly vizsgálatoknak vetették alá őket, ami kiderítette, hogy a rövid lábak semmiféle egészségügyi károsodással nem járnak, a cicák éppen olyan egészségesek és csintalanok, mint bármelyik másik macska, csak éppen örökre alacsonyak maradnak, ezzel olyan hatást keltve, mint egy kölyökcica.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba