A világ legdrágább kutyafajtái. Láttál már ilyet?

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A világ legdrágább kutyafajtái. Láttál már ilyet?

Kép forrása: LilunLi/depositphotos.com

Rengetek kutya várja a menhelyeken, hogy egy szerető gazdi hűséges társa legyen, teljesen ingyen. Mi arra biztatunk, hogy ha teheted, fogadj örökbe, és ne vásárolj, de ha mégis beleszeretsz egy bizonyos fajtába, akkor ne kedvenceden spórolj, és lelkiismeretes tenyésztőtől, ne pedig a kutyákat olcsón kínáló – de lelketlen és felelőtlen – szaporítótól vásárolj. Még akkor sem, ha bizonyos blökikért hajmeresztő árakat kérnek.

Olyan, akár egy pihe-puha bárányfelhő, de hazájában a szamojéd spicc jól terhelhető munkakutya, Szibáriában terelő állatként használják.

Mint a legtöbb juhászkutya, rendkívül intelligens, gyorsan tanul, játékos, és szereti, ha feladatokat kap.

A bűbájos külsőhöz szeretnivaló természet és türelem társul, a szamojédok imádják a gyerekeket, idegenekkel is barátságosak és kutyás sportokban is jól teljesítenek, de önfejűek és makacsok, rendszeres foglalkozást és rengeteg mozgást igényelnek, különben a kert vagy a ház szétkapásával gondoskodnak önmaguk szórakoztatásáról.

Egy díjnyertes kennelből származó szamojéd spicc ára megközelítheti akár a 2,8 millió forintot is.

Ezek a kecses felépítésű, áramvonalas, mégis erős, ügyes állatok kimondottan kedves természetűek, nyugodtan viselkednek lakásban, bár nagy mozgásigényük miatt városi tartásra nem javasolják őket, és szorosan ragaszkodnak családjukhoz.

Nem csoda, hogy sokak szívébe belopják magukat ezek a vadászkutyák, melyek őseinek másai egyiptomi fáraók sírhelyeit díszítik.

A legelső fáraókutyákat Krisztus előtt 5000 évvel ábrázolták, így meglehetősen ősi fajról van szó, nem is csoda, hogy egy jobb kennelből származó kutya ára az 1,8 millió forintot is elérheti.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató