5 új kutyafajta, amiről még lehet, hogy nem is hallottál

Szirák Viki
Írta: ,

Ahogy az emberiség, úgy a kutyák is rengeteget változtak az évezredek során. Ezért is olyan meglepő, amikor a neten belebotlunk egy-egy fotóba arról, hogy nézett ki 100 évvel ezelőtt például egy németjuhász vagy egy kis mopsz. Az utóbbi időben pedig egyre gyakoribb, hogy különféle fajták keresztezésével hoznak létre újakat a tenyésztők; most elhoztuk néhányat az elmúlt évek legújabb kutyafajtái közül.

Bár sokan összekeverik az amerikai pit bull terrierrel, ez egy egészen más fajta. A 80-as és 90-es évek között kezdték el tenyészteni, különféle bulldog és terrier fajták keresztezésével.

Ennek eredményeképp hat eltérő mérettel rendelkező Amerikai bully létezik ma már, bár ezek közül nem mindet fogadta el az amerikai kennel club.

Zömök kinézete ne tévesszen meg, ez a kutyus rendkívül nagy családi kedvenc lehet: kimondottan barátságos és hűséges típus. Imád játszani, mindig vidám, és nagyon lelkes, a gyerekekért pedig egyenesen rajong.

Egyáltalán nem agresszív típus, nem fél, és nem rosszalkodik, így tényleg rendkívül engedelmes fajtáról van szó.

A nőstény átlagosan 45 centi magas, a hím pedig mindössze néhány centivel nő meg nagyobbra.

Az 1900-as években született meg a Chinook kutya, amely a belga juhász-, a rövid szőrű bernáthegyi-, és az eszmikó kutya szerelemgyereke.

Olyannyira ritka fajtáról beszélünk, hogy alig párszáz létezik belőle az egész világon.

Igazi társas kutyáról van szó, amelyik emberekkel és más állatokkal egyaránt jól kijön, hiszen rendkívül ügyesen tud alkalmazkodni a körülményekhez.

Korábban munkára használták, szánhúzásban is jeleskedik, de családi kutyának is ajánlják - azonban kezdő gazdiknak nem a legjobb választás.

Nagyon szeret tanulni ez a fajta, kimondottan okos, és nagyon elszánt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!