Tökéletes és olcsó őszi programok kutyával

Horváth Petra
Írta: ,

Alig pár hét, és végre beköszönt a sokak által várva-várt ősz, ami egyet jelent a hűvösebb idő megérkeztével is. Idén jócskán kaptunk a füllesztő forróságból, így, bár hivatalosan nyári lánynak számítok, én sem győzöm kivárni, hogy lefele kússzon a hőmérő higanyszála. Az ősz több szempontból is az egyik kedvenc évszakom – nem mintha ne lenne a többi is az –, főként, mióta kutyatulajdonos lettem. Imádok ugyanis nagyokat sétálni a kellemesen hűs időben négylábú barátom társaságában, miközben a táj szépen lassan felölti a sárga ezer színében pompázó köntösét.

Azért, hogy a te kedvedet is kicsit az őszre hangolhassam, feledtetvén a szomorúságot, amit a nyár végén sokan éreznek, összegyűjtöttem a kedvenc programjaimat, melyet a kutyusommal szoktunk űzni a hűsebb időkben.

Fürdőzés

Nem tudom, ki hogy van vele, de az én ereimben viking vér folyhat, ugyanis imádom a hideget, és sokkal jobban elviselem a hűsebb vizet, mint a meleget.

Emlékszem a tavaszi kirándulások, és kora őszi üdülések alkalmával a barátaim mindig hüledezve néztek, hogyan vagyok képes a gyakran 10-20 fokos vízben úszni.

Ezt a jószokásomat pedig a mai napig tartom, bár jobban belegondolva, nekem mindegy hány fokos, csak víz legyen!

A kutyám pedig pontosan ugyanezt az elvet vallja, talán kicsit radikálisabban is, mint én, hiszen ő télen is képes őrült pancsolásba kezdeni az alig párfokos vízbe! Ha ti sem riadtok vissza a négylábú társaddal a hűsebb víztől, akkor irány egy „közeli” tó!

Erdőjárás

Sokan azt mondják, nyáron különösen jó program lehet az erdő mélyén barangolni, hiszen ott kellő hűvösre lelhettek a nagy forróságban.

Őszintén szólva, én már rengetegszer sétáltam erdőben nyáron, és bár tény, hogy valamelyest hűsebb arra az időjárás, de hogy roppant párás, az is biztos. Én pedig nehezebben viselem a párát meleg időben, mint amúgy.

Nálunk az erdőtúrák őszre és tavaszra maradnak, amikor kellemesen hűvös az idő, és még az állatvilág sem vonul el téliálmot aludni, vagy a forróság elől bujkálni.