Egytől egyig különlegesek: 4 szuperképesség, ami megvan a kutyusokban

Szirák Viki
Írta: ,
Egytől egyig különlegesek: 4 szuperképesség, ami megvan a kutyusokban

Kép forrása: unsplash

A kutyák már sokszor bebizonyították az emberiség számára, milyen csodálatos lények is ők valójában. Ha pedig jobban belegondolsz, kiderül, hogy ezeknek az állatoknak tényleges szuperképességeik is vannak! Most eláruljuk, mik azok a dolgok, amikre (sok esetben) velünk ellentétben ők képesek.

Az egészségedről sokat tudnak Kép forrása: unsplash

A kutyák képesek még azt is megérezni, ha valamiféle egészségügyi problémád van, azelőtt, hogy esetleg te magad észrevennéd ennek jeleit.

Az erőteljes szaglásuknak köszönhetően ugyanis könnyen érzékelik, ha a testedben felgyülemlenek a méreganyagok, és olyan betegségeket is ki tudnak szúrni, mint például a rák.

2006-ban egy kutatás során kiderült, hogy egyes kutyák 97 százalékos pontossággal meg tudták állapítani, ki küzd tüdőrákkal, és 88 százalékos pontossággal azt, hogy kinek van mellrákja; ehhez pedig csak annyi kellett, hogy megszagoljanak néhány mintát.

Idővel akár az orvostudományban is alkalmazhatják a képességeiket!

Együtt éreznek veled Kép forrása: unsplash

A kutyák ugyan nem képesek olvasni a gondolataidban, és nem feltétlenül tudják, mi bánt, de egy új felmérés szerint arra viszont igenis képesek, hogy felismerjék a benned dúló érzéseket. Ezt egy kutatással be is bizonyították.

A résztvevő kutyák elé fotókat helyeztek el, amelyeken különféle érzelmet kifejező arcokat láthattak. Ezt követően hangfelvételeket játszottak le nekik, ám ezeken a beszélő eltérő hangsúlyban szólalt meg. Volt, hogy vidáman, de volt, hogy idegesen.

Attól függően, hogy az adott személy épp mérgesen vagy boldogan beszélt, a kutyák azt a képet kezdték el figyelni, amelyiken az arckifejezés ennek megfelelő volt.

Vagyis könnyen lehet, hogy a kis kedvenced nem érti, pontosan miért vagy olyan mérges, de azt tudja, hogy milyen érzések játszódnak le benned! Ez az oka annak, hogy amikor szomorú vagy, rögtön odaül melléd, és megpróbál felvidítani téged.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!