5 szokatlan, de szívmelengető állatbarátság

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 szokatlan, de szívmelengető állatbarátság

Az igaz barátságok elképesztő erővel rendelkeznek, és valójában nem ismernek határokat – ez pedig még az állatok világában sincs másképp. Rengeteg különleges történet kering a világban olyan kutyákról, akik elárvult madarakat vagy kiscicákat fogadtak örökbe, és ez csak egy kisebb példa a legcsodálatosabb állatbarátságokra. Most mutatunk öt olyan egyedülálló történetet, amire garantáltan sokáig emlékezni fogsz majd.

Ormányos és bundás Kép forrása: buzzfeed.com, lyapalater

A világ egyik legkülönösebb barátsága kétség kívül ezé a párosé. Bubbles egy meseszép Afrikai elefánt, akinek a szüleit orvvadászok gyilkolták meg kölyökkorában. A kisállat egyike volt azon keveseknek, akiket örökbe fogadtak – a többieket szabadon eresztették a vadonban, vagy meghaltak, mert senki sem tudta befogadni őket.

Amikor megérkezett a Myrtle Beach Safari parkba, mindössze 150 kiló volt, és körülbelül 1 méter magas. Mára ez alaposan megváltozott: Bubbles több mint 2 és fél méterre nőtt meg, és a súlya is 4 tonnára gyarapodott.

Ráadásul itt ismerkedett meg legjobb barátjával, Bellával, a fekete labradorral. A kutyust korábbi gazdája hagyta ott a parkban, de az állat nem maradt sokáig magányos.

Az elefánttal hamar megbarátkoztak, és azóta is gyakran mennek kettesben úszkálni, sőt, Bubbles még azt is megtanulta, hogyan dobja el a teniszlabdát Bellának!

Különleges trió Kép forrása: boredpanda.com

Nemrég két gyönyörű fehér tigrisnek kellett búcsút vennie az édesanyjától, amikor egy hurrikán elárasztotta a rejtekhelyüket vízzel.

Szerencsére az apróságok hamar biztonságra leltek, ugyanis Anjana, a csimpánz gondozójával együtt örökbe fogadta őket.

Ekkor vette kezdetét a trió különös barátsága. A csimpánz szinte mindenben segített a gazdájának: játszott velük, etette őket és a dédelgetésből is alaposan kivette a részét, így nem csoda, hogy a tigrisek anyjukként kezdtek tekinteni Anjanára.

A csimpánz egyébként nem először töltötte be ezt a szerepet, ugyanis korábban már segédkezett gondozójának felnevelni néhány árván maradt kisállatot, így biztos, hogy jó kezekbe kerültek a bébi tigrisek.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!