Szabadulj meg a kutyaszagtól 4 lépésben!

Nagy Niki
Írta: ,

Nehéz olyan embert találni, aki ne szeretne maga mellé egy kutyust – legtöbbjüket azonban sokszor pont az állítja meg a kutyavásárlásban, hogy nem szeretnék, ha büdös lenne a lakásuk. Aztán olyan is akad, aki nagy lelkesen megveszi a négylábú kedvencet, de nem igazán tud mit kezdeni a nem várt kutyaszaggal az otthonában. Jó hírünk van: nem muszáj a blökitől bűzlenie a szobáknak – négy lépésben simán meg tudod szüntetni a kutyaszagot a lakásban!

Az első és legfontosabb: takarítás! Kép forrása: api.shopstyle.com

Sajnos a rendszeres, teljes körű takarítást nem tudod megúszni, ha arról van szó, hogy el kell tüntetni a kutyaszagot a lakásból. A legfontosabb és leghatásosabb módszer még mindig az, hogy rendszeresen porszívózol, felmosol, kimosod a szöveteket, lecsutakolod a kanapét és bedobod a mosógépbe a függönyöket.

Mindenkinek mást jelent a „rendszeres”, természetesen, de másfél-két hetenként azért ajánlott megcsinálni, ha kutyusod van – mindegy, hogy rövid vagy hosszú szőrű, a kutyaszag nem feltétlenül attól függ, mennyire hosszú a kutya bundája. A porszívózás nagyon fontos, nem elég a felsöprés – a szag ugyanis sokszor nem is magától a négylábútól ered, hanem az általa elhullajtott szőrrétegtől.

Nem elég, ha a lakásod csillog-villog – a kutya által használt tárgyakat is folyamatosan tisztítanod kell, a kedvenced nyála ugyanis elég büdös tud lenni, ha rászárad a játékaira. Igazából bármilyen mosószer jó, ami nem árt a kutyának, de az az igazi, ha egy kicsi szódabikarbónát is bedobsz a mosóvízbe, ez ugyanis tökéletesen semlegesíti a szagokat. Ugyanígy szódabikarbónát használj helyszíni szagtalanításra – mondjuk ha valahova odapisil a kiskutya, a takarítás után szódabikarbónás vízzel is érdemes végigmenni a területen.

Ne sajnáld kidobni a kutyus régi játékait sem – ha már annyira szét vannak csócsálva és annyira koszosak, hogy egy jó mosás sem segít rajtuk, valószínűleg soha nem lesznek már illatosak sem. A kukába velük, és vegyél újakat a blökinek!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019