Superfood-ok, amiket a kutyusod is bátran fogyaszthat

Dienes Petra
Írta: ,

Ki az, aki nemet tud mondani az étkezőasztal mellett boci szemekkel ülő kedvencének, amikor az éppen pár finom falatra vár? Valószínű nem sokan. Cikkünkből ezért most megtudhatod, mik is azok a dolgok, amiket továbbra is bátran adhatsz a kutyádnak, vagy akár új fogásként beépítheted az étrendjébe. Hidd el, ha te is szereted, ő is imádni fogja, sőt még jót is tesz neki!

Mogyoróvaj Kép forrása: donnahay.com.au

Meglepő lehet, de ezt a nasit nyugodtan adhatod a kedvencednek bármikor! A mogyoróvaj az amerikaiaknak köszönhetően sok ember számára egyet jelent az egészségtelen táplálkozással, pedig ez nincs így - természetesen egészséges mennyiségben fogyasztva.

Ez a krém önmagában azért jó, mert tele van fehérjével, tápláló zsírsavakkal, valamint gazdag E- és B-vitaminban, amire a kutyádnak is szüksége van.

Egy dologra kell csak figyelned, mielőtt odaadod neki: válassz olyat, ami semmilyen cukor helyettesítőt nem tartalmaz, mint például a xylitol, mert ez az adalékanyag az állatok számára halálos is lehet.

Plusz szerencsés, hogy ha nem a sós változatot nassoljátok, mert a túl sok só nem csak nekünk egészségtelen, hanem nekik is.

Sajt Kép forrása: stylemepretty.com

Kivétel nélkül bármilyen sajttal nyugodtan feldobhatod a megszokott etetéseket és kutyatápokat, ugyanis ezek a tejtermékek minden szempontból jó választásnak bizonyulnak. Szintén magas a fehérje tartalmuk, sok bennük a kalcium, ami a háziállatok csontjainak is jót tesz, ráadásul könnyen emészthető.

Egy dolog azonban a kutyákra is érvényes lehet, nem csak az emberekre: náluk is előfordulhat laktózérzékenység, ezért mielőtt sajtot adnál neki, győződj meg róla, hogy a kedvencednél ez az eshetőség nem áll fent.

Ebben könnyen tud segíteni az állatorvos is, ha pedig minden rendben, utána pedig mehet a móka!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019