Strandolás a kutyával? 6 tipp, amit ha betartasz, szuper időtöltésetek lesz!

Bodnár Alexa
Írta: ,

Négylábú kedvenceinknek is fontos, hogy legyen hol lehűteniük magukat egy forró napon, és ugyan egyre több kutyabarát strand nyílik itthon, az nem feltétlenül jelent egyet a kutyusok fürdetésével. Összegyűjtöttünk néhány szabályt és tippet, amelyeknek jó, ha a tudatában vagy, ha a kuytusoddal indulsz fürdőzni.

A kutyabarát strandok a legtöbb esetben nem úgy működnek, hogy a kutyus meg is mártózhat a vízben, a gazdik csupán bevihetik ezekre a strandokra – a szárazföldi részükre – a négylábú kedvenceiket.

A víz ezeken a strandokon az emberek számára legális fürdőhely, az állatokat viszont máshol kell megfürdetni.

Ha a kuytusodat egy ilyen helyre viszed, akkor mindenképpen figyelj oda, hogy szabad-e fürdenie vagy sem, mert szigorúan büntetik a szabályszegőket.

Fürdőhely kutyáknak Kép forrása: plus.google.com

Szabadvizekben, folyókban, tavakban fürödhetnek kutyusok, de sok esetben itt az emberek fürdőzését tiltják, ezért te ne menj be ilyen helyeken a vízbe, hiszen elsősorban a biztonságod érdekében hozzák ezeket a szabályokat.

Ahol nem tiltják táblákkal, szabályozásokkal sem a kutya, sem az emberek fürdőzését, ott akár négylábú barátoddal együtt is megmártózhattok a hűs vízben.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató