Strandolás a kutyával? 6 tipp, amit ha betartasz, szuper időtöltésetek lesz!

Írta: ,

Négylábú kedvenceinknek is fontos, hogy legyen hol lehűteniük magukat egy forró napon, és ugyan egyre több kutyabarát strand nyílik itthon, az nem feltétlenül jelent egyet a kutyusok fürdetésével. Összegyűjtöttünk néhány szabályt és tippet, amelyeknek jó, ha a tudatában vagy, ha a kuytusoddal indulsz fürdőzni.

1/6 Kutyabarát strand, pancsolás nélkül

A kutyabarát strandok a legtöbb esetben nem úgy működnek, hogy a kutyus meg is mártózhat a vízben, a gazdik csupán bevihetik ezekre a strandokra – a szárazföldi részükre – a négylábú kedvenceiket.

A víz ezeken a strandokon az emberek számára legális fürdőhely, az állatokat viszont máshol kell megfürdetni.

Ha a kuytusodat egy ilyen helyre viszed, akkor mindenképpen figyelj oda, hogy szabad-e fürdenie vagy sem, mert szigorúan büntetik a szabályszegőket.

Fürdőhely kutyáknak Kép forrása: plus.google.com

2/6 Fürdőhely kutyáknak

Szabadvizekben, folyókban, tavakban fürödhetnek kutyusok, de sok esetben itt az emberek fürdőzését tiltják, ezért te ne menj be ilyen helyeken a vízbe, hiszen elsősorban a biztonságod érdekében hozzák ezeket a szabályokat.

Ahol nem tiltják táblákkal, szabályozásokkal sem a kutya, sem az emberek fürdőzését, ott akár négylábú barátoddal együtt is megmártózhattok a hűs vízben.

Maradj az eb közelében! Kép forrása: goldenretrieverplanet.com

3/6 Maradj az eb közelében!

Akár bemehetsz vele a vízbe, akár csak a partról tarthatod szemmel, mindig maradj a kutyád közelében, ha a vízben van.

Ugyan a legtöbb kutya jó úszó, hogy ne történjen semmiféle baleset, nem árt odafigyelni rájuk.

Ha a kutya bemehet a vízbe, de neked kint kell maradnod, akkor célszerű, ha a háziállatod a part közelében marad, és melletted mozog.

Ha együtt vagytok a vízben, ott se veszítsd szem elől a kutyát, maradj inkább mellette.

Törölköző a kutyának is Kép forrása: buzzfeed.com

4/6 Törölköző a kutyának is

Ha nagyobb testű, rövidebb szőrű kutyáról van szó, aki könnyebben megszárad, felesleges külön törölközőt csomagolnod neki.

Egy hosszabb szőrű vagy kisebb testű kutyának viszont jól jön, ha a gazdi tart magánál egy pluszt törölközőt, amivel megszáríthatja a kutyusát.

Töröld át az ebed bundáját, és ha nem szeretnéd, hogy összeragadjon, akkor fésüld is át kicsit, majd hagyd, hogy a napon hamar megszáradjon.

Étel és ital a kutyusnak Kép forrása: api.shopstyle.com

5/6 Étel és ital a kutyusnak

Akárcsak neked, úgy a kutyának is szüksége lehet energiára egy kiadós fürdőzés után, ezért fontos, hogy legyen nálad eledel a számára.

Mivel nyáron a kutyáknak is jóval több vizet kell meginniuk, hogy ki ne száradjanak, ezért érdemes vinned magaddal egy plusz flakonnal, ha nem szeretnéd, hogy kedvenced a Balatont vagy egy koszos patakot igyon ki.

6/6 Védd a napszúrástól

Ahogy te is, úgy a kutyusod is könnyen kaphat napszúrást, és ehhez nem feltétlenül szükséges, hogy kánikula legyen.

Éppen ezért ne tartózkodjatok a legnagyobb, tűző napon sem a vízben, sem a parton, keressetek ilyenkor árnyékos helyet.

Figyeld a kutyusodat a vízben, hogy mennyire fárad, mert a játék hevében lehet, hogy ő még akkor is bent maradna, amikor már kevésbé bírja – inkább fürödj vele többször keveset, mint hogy egyszerre akarj vele órákat együtt pancsikolni.