6 ritka cicafajta, amiről még csak nem is hallottál

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:
6 ritka cicafajta, amiről még csak nem is hallottál

Kutyafajták tekintetében az emberek sokkal tájékozottabbak, de ha a macskák kerülnek szóba, már sokkal kevesebb fajtát tudunk megkülönböztetni. Pedig közöttük is vanank igazán különlegesek!

Észak-Amerikából származik ez a különleges cicafajta, amelynek jellegzetessége nevéből fakad: drótszőrű bundával rendelkezik, amelynek színe változó lehet.

Nagy, kerek szemekkel és izmos lábakkal bír, természetét tekintve pedig igazán játékos és energikus.

Azonban elég független típusok, így ha azt szeretnéd, hogy ragaszkodjon hozzád, minden nap aktívan foglalkoznod kell vele.

Utóbbira már csak azért is szüksége van, mert a figyelem hiánya miatt szomorúvá és kedvetlenné válhat.

Már első ránézésre megállapíthatjuk, hogy egy igazán tekintélyes cicafajtáról beszélünk, amely külsejével azonnal felhívja magára a figyelmet. Ugyancsak Amerikából származik, ám rendkívül ritka fajta.

Személyiségét tekintve nem az a játékos, barátságos típus, sokkal inkább magába forduló, félénk fajta, amelyhez nagy szelídség társul.

Emiatt nem is szokták javasolni kezdő gazdiknak, mivel különleges bánásmódot igényel.

A Nebelungnak nincs szüksége a gazdi állandó figyelmére, jól érzi magát egyedül is, és ha napi nyolc órán át a lakásban ül társaság nélkül, az sem viseli meg; de azért ilyenkor is érdemes neki játékot elől hagyni, hogy ne unatkozzon.