5 olcsó kutya fajta, akit imádni fogsz

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Vannak olyan fajtatiszta kutyafajták, amelyek messze híresek arról, hogy nagyon sok pénzbe kerülnek. Ugyanakkor tévhit lenne azt gondolni, hogy mindegyik kész vagyon, és csak a keverékeket lehet "jó áron" beszerezni! A Gobankingrates egy listán összegyűjtötte, melyek a legolcsóbb fajtiszta kutyafajták, vásárlási ár és fenntartási költségek figyelembe vételével. Lássuk, ezt figyelembe véve mik kerültek fel a mi listánkra.

Általában minden országban az számít a "legolcsóbb" fajtatiszta kutyának, amelyik onnan származik; így talán nem meglepő, hogy hazánkban a mudi, puli és társai viszonylag alacsonyabb áron megvásárolhatóak, mint például egy Golden retriever.

A mudi egy különleges pásztorkutya, amely egykor a nyájakat kísérte, ma már viszont ritkán látni a mezőkön; inkább házi kedvenccé kezdi kinőni magát. Nagyon barátságos, kedves típus, aki ugyan ideig-óráig elviseli az egyedüllétet, de akkor boldog, ha a gazdi vagy más kisállat van a közelében.

A mudik kivételes intelligenciával rendelkeznek, és mindent nagyon gyorsan megtanulnak.

Játékosak és vidámak, még öregebb korban is, a gyerekekkel pedig nagyon jól kijönnek.

Ez a fajta leginkább egy kis mackóra emlékeztet, ám bájos külseje ellenére egy éber, agresszívabb fajtáról van szó.

Tökéletes választás azoknak, akik olyan házőrző kutyára vágynak, amely mindemellett igazán intelligens, gazdájával és családjával szemben pedig rendkívül barátságos.

Ő aztán nem az a típus, aki ne találná fel magát; egyik legerőteljesebb tulajdonsága, hogy igazán független kutya. Általában más kutyákkal és idegenekkel szemben nem a legbarátságosabb, hajlamos a szökdécselésre is, viszont cserébe nagyon aktív, játékos kis eb, akit kezdő gazdiknak is szoktak javasolni.

Fenn tartása nem kerül sokba a lista szerint, a 10.életévük után alakulhat ki náluk szemprobléma, vagy esetleg pajzsmirigy gond, de egészségügyileg nincs sok baja ennek a fajtának.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba