Nyári egészségkalauz gazdiknak

Kerekes Vivien
Írta: ,

Az alapokat már minden gazdi kívülről fújja: a nyári hőségben fokozottan oda kell figyelni a kutyákra és cicákra, folyamatosan hideg vizet kell nekik adni, és hűs helyet biztosítani. Sokszor viszont ennyi nem elég, az állatokat ugyanis számos más veszélyhelyzet is fenyegeti a kánikulában. Aggodalomra viszont semmi ok, ezzel a nyári kalauzzal ugyanis felkészülhetsz a hőségre!

Óvatosan a lángoknál Kép forrása: stylemepretty.com

A nyári hőségben egyébként is gyakoribbak a tűzesetek, de azt gondoltad volna, hogy évente nagyjából 1000-ért háziállatok felelnek? A meleg időben minden gyorsabban lángra kap, épp ezért fontos odafigyelned arra, hogy a lakáson belül és kívül is meg tudd előzni ezeket. A kutyák ugyanis természetüktől fogva kíváncsiak mindenre, így nem ritka, hogy feldöntik például az udvaron felállított fáklyákat.

Sose hagyd egyedül a kutyádat nyílt láng közelében! Ha esetleg elmész otthonról, érdemes „kutyabiztossá” tenned a lakást (akár elkeríthetsz egy területet, ahol tutira nem éri baj a kedvencedet), mert a kölykök például különösen szeretik megrágni az elektromos vezetékeket – de a macskáknál is elő szokott ilyesmi fordulni.

Forró délutánok Kép forrása: refusestolabel.com

Sose felejtsd el, hogy a kutyák és a cicák teljesen máshogy érzékelik a hőséget, mint te. A szervezeted a nagy melegben izzadni kezd, de a kedvenced leginkább a lihegéssel tudja hűteni magát, így próbáld meg a legmelegebb időszakban hűvös helyen tartani.

A sétákat told el a kora reggeli, valamint az esti időpontokra, ha pedig mégis ki kell mozdulnotok a 30 fokban, figyelj oda az állapotára. Kutyáknál a túlmelegedés jelei lehetnek a felerősödött lihegés, légzési nehézségek, hasmenés, hányás, és gyengeség, míg macskáknál az izzadt tappancsok, magas láz, vörös nyelv és a nyáladzás is utalhat erre.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019