A népi megfigyelések szerint a cica színe árulkodik a személyiségéről

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A népi megfigyelések szerint a cica színe árulkodik a személyiségéről

A macska egy igazán sokoldalú élőlény, már csak a külsejét tekintve is: lehet kecses és ruganyos, vagy éppen ölelgetnivalóan gömbölyű, bolyhos vagy szinte kopasz, apró vagy óriási, az biztos, hogy mindenképpen gyönyörű állat. A népi megfigyelések és az ezoterikusok szerint azonban a szőrszín az, ami a legtöbbet elárul a macska természetéről. Persze, ahogyan egy ember esetében, úgy a macskáknál sem lehet kizárólag a külső alapján megállapítani valamit, hiszen minden cicának saját egyénisége van, így a cicaválasztást nem érdemes erre alapozni. Mielőtt cicát fogadsz örökbe, kérd ki a menhelyen dolgozók véleményét, ők segíthetnek olyan állatot találni, akinek az egyénisége illeni fog a tiédhez! Mókának minden esetre nem rossz megtudni, hogy mit mond a babona. Olvasd el, a te macsekod színéről mit tartanak! Igazak rá az állítások?

Vörös

A szólás szerint a vörös cicák veszélyesek, néha egyenesen gonoszak. Ez természetesen nem igaz, és valószínűleg csak arra a népi megfigyelésre vezethető vissza, hogy a vörös cicák természetében van valami ravaszság, furmányos, minden lében kanál macskák ezek, akik szeretnek a dolgok sűrűjében lenni.

Mivel minden érdekli őket, nehéz megnyerni a figyelmüket, de amikor egy kis szunyókálásra vágynak, rögtön a gazdi közelében teremnek, hiszen a kalandok után imádják a jóleső biztonság meleg érzését.

Foltos vagy teknőcmintás

A foltos vagy teknőcmintás cicák általában igazi kis bohócok, akik felnőttként is játékosak maradnak, és még azoknak is mosolyt csalnak az arcára, akik nem feltétlenül tartják macskaimádónak saját magukat.

Ezek a kis fickók általában jó géneket hordoznak, elkerüli őket a baj, de ha megbetegszenek vagy megsérülnek, akkor is a végsőkig kitartanak, optimizmusokat semmi nem törheti le. Egy finom falatért bármire képesek, és bár idegenekkel eleinte távolságtartóak, a gazdájukkal nagyon mély, intim viszonyt képesek kialakítani.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv