Az 5+1 legkedveltebb nagytestű kutyafajta

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Az 5+1 legkedveltebb nagytestű kutyafajta

Általában az emberek többsége megretten egy hatalmas kutya láttán, pedig leggyakrabban a méretüknél csak a szívük nagyobb. A gazdi igaz barátaivá válhatnak olyannyira, hogy ha kell, az életüket is feláldoznák a családért.

Leonbergi

A leonbergi, azaz a leonberger, a legnagyobb testű kutyafajták közé tartozik. Az újfundlandi, a bernáthegyi és a pireneusi hegyikutya kereszteződésével létrejött fajta igazi családi kutya, aki csupán a külsejét tekintve félelmetes, valójában senkinek se tudna ártani.

Jó kiképzéssel persze megálljt parancsol a betolakodónak, viszont súlyos sérülést nem ejt rajtuk (bár félelmetesen mély ugatása mellett kevesen vannak azok, akik a közelükbe mernek férkőzni).

Rendkívül szeretetreméltó kutya, aki egyenesen rajong a kisgyerekekért, így bátran vehetjük melléjük, valódi bébiszitterként viselkedik velük.

Ír farkaskutya

Az ír farkaskutya a legnagyobb marmagasságú az összes fajta közül, mérete olyan, akár egy póniló. Igaz ugyan, hogy hatalmas termettel van megáldva, mégis inkább szerethető és bohókás a kinézete, mint félelmetes.

Testfelépítéséből kiindulva azt gondolnánk, lusta és lassú állatról van szó, de hihetetlen gyorsasággal képez száguldani, nem véletlen, hiszen agár is szerepel az őseik között.

Nyugodtságát mutatja, hogy nem hagyja magát provokálni, például ha egy kisebb termetű kutya vicsorogva és ugatva közelítene felé, akkor ő csak egy halvány, magabiztos „mosoly” kíséretében vonul tovább, mintha nem érezné jogosnak, hogy leereszkedjen a kisebbek szintjére.

Vagyaim.hu

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató