Nagyon népszerű keverék-kutyafajták, amikről nem is tudtad, hogy léteznek

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Nagyon népszerű keverék-kutyafajták, amikről nem is tudtad, hogy léteznek

Kép forrása: edmondsmckinlayphoto.com

Tudtad, hogy a fajtatiszta kutyusok nagy része csak nemrég csatlakozott az emberiséghez? Többségük mindössze 100-200 éve jelent meg először, mikor az 1800-as évek során kezdett elterjedni az a gondolat, hogy egy kutyának teljesen azonos fajta szülőkkel kell rendelkeznie, hogy ő maga is a "csoport" tagja lehessen. De persze ez nem jelenti azt, hogy akkoriban (vagy azóta) ne lettek volna olyan kísérletező kedvű tenyésztők, akik feszegették volna ezeket a kereteket! Az ő tevékenységüknek köszönhetően mára már több száz kutyafajtát tartanak számon világszerte, a szám pedig folyamatosan bővül – a különböző jól ismert fajták keverékeivel. Most mutatunk néhányat a legnagyobb kedvencek közül, amikről talán nem is sejtetted, hogy léteznek!

Goberian Kép forrása: featuredcreature.com

A Golden Retriever és a Husky kutyák keveréke, a Goberian egyre népszerűbbé válik a házi kedvencet keresgélők körében.

Általában fekete, barna, krémszínű vagy sárgás színekkel rendelkezik, ahhoz pedig, hogy belül is egészséges maradjon, szüksége van a folyamatos mozgásra. Leginkább türelmes gazdiknak ajánlják, ugyanis bár nagyon intelligens fajta, a tanítgatása kicsit bonyolultabb lehet.

Ettől függetlenül nagyon barátságosak, játékosak és energetikusak, így az aktívabb életet élők mellé tökéletes társak lehetnek.

Kifejezetten hűségesek és mivel folyton készenlétben állnak, az egyik legjobb választás házőrzőkutyaként.

Cheagle Kép forrása: upsocl.com

Képzelj el egy aprócska kutyust a Beagle lelógó füleivel és a Csivava testalkatával, és máris megkaptad a Cheagle-t!

Ha olyan házi kedvencet szeretnél, aki elfér a lakásban, de egyúttal szórakoztató és gyengéd személyiséggel rendelkezik, ezt a fajtát neked találták ki.

Szüleihez híven imádja a játékot és a kirándulásokat, és bár általában csendes típus, időnként szeret hangosan megugatni bármit.

A gyerekekkel nagyon jól kijön, viszont aprócska mérete miatt inkább a nagyobb korosztálynak ajánlják. Más kutyákkal szemben nem túl barátságos, de korai tanítgatással ezt is meg lehet előzni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba