Mutatjuk az 5 legjobb házőrző kutyafajtát. A tied is rajta van a listán?

Kovács Andrea
Írta: ,
Mutatjuk az 5 legjobb házőrző kutyafajtát. A tied is rajta van a listán?

Azok, akik duplán szeretnék biztonságba tudni az értékeiket, a felszerelt riasztón kívül gyakran egy őrző-védő kutyát is beszereznek, így nemcsak egy „eszközt” kapnak, hanem egy életre szóló barátot is.

Kuvasz

Amennyiben a kertben a betörő meglátna egy kuvaszt, többször is meggondolja, hogy tényleg olyan jó ötlet-e oda bemerészkedni.

A felmérések szerint a komondor után a második legjobb házőrző, tulajdonságaiban is közel áll hozzá.

Támadása veszélyes, ezért érdemes kutyaiskolában kiképeztetni, mivel anélkül - bármennyire is értelmes-, kezelhetetlenné válhat. Könnyen felidegesíthető, de ha már kiskorában megtanítjuk neki kordában tartani az indulatait, kitűnő társ lehet belőle.

Nem mindenkinek való

Először is fontos leszögezni, hogy nem mindenkinek valóak őrző-védő fajták, ugyanis erős kéz és meglehetősen domináns személyiség kell hozzá.

A legtöbb, ha elkanászodik, akkor nagy problémákat okozhat, mind az idegenek, mind a család körében.

Ezek a kutyák szeretnek falkavezér szerepében tetszelegni, tehát ha nem kezeled őket határozottan, akkor sajnos nem Te leszel az első a sorban.

Érdemes őket kutyaiskolába vinni – bár ha eléggé tapasztalt vagy a kiképzésben, akkor ezt kihagyhatod-, ahol megtanulhatják, hogyan viszonyuljanak az idegenekhez, más állatokhoz és a család tagjaihoz.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!