7 tényező, ami segíthet megállapítani, mennyire okos a kutyusod

Szirák Viki
Írta: ,

Minden kutya különleges, ebben az állításban nem is kételkedünk. Azonban tény, hogy míg egyes kutyusok kiemelkedő intelligenciával rendelkeznek, addig akadnak olyanok is, akik nem feltétlenül tanulnak gyorsan (vagy maradandóan). Néhány módszer segítségével viszont te is kiderítheted, a kis kedvenced a kettő közül melyik csoportba tartozik!

Az igazán okos kutya tudja, hogy a biztonság a legfontosabb, hiszen ezt az elsők között tanítottad meg neki.

Tehát, hogy tilos hirtelen felindulásból átszaladni az utcán (bármennyire is meg akarja kergetni a macskát), és mindig a közeledben kell maradnia.

Amikor séta közben többször is hátranéz, hogy megbizonyosodjon, mögötte jössz, valamint azonnal megáll a járda szélén, azok mind pozitív jelek.

Sőt, ha eléd áll, nehogy kisétálj az útra, arra utal, hogy nagyon óvatos és okos kutyusod van!

Bár a gazdinak kimondottan idegesítő, ha a kutyája sokszor megszökik otthonról, valójában ez is a magas intelligencia jele!

Ha a kis kedvenced folyton új helyeket talál, ahonnan ki tud szökni, azonnal kiszagolja a nyitott ajtót, sőt, akár a kilincsre felugorva ki is nyitja azt, az ugyancsak arra utal, hogy nagyon okos ebről van szó.

Hiszen találékony, és képes még téged is kijátszani!

Persze ezt nem szabad neki sokáig engedni, mivel balesetveszélyes, ha a kedvenced az autók közelében, felügyelet nélkül kóricál.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!