Megőrült a macskád? 6 fura cicaviselkedés magyarázata

Sándor Alexandra
Írta: ,
Megőrült a macskád? 6 fura cicaviselkedés magyarázata

A cicák a legfurcsább magatartásformákra képesek: olykor egész nap alszanak, rohangálnak, nyávognak, vagy éppen órákon keresztül „dagasztják” a szőnyeget (rosszabb esetben pedig téged). Ha még csak rövid ideje osztod meg az otthonodat egy ilyen bűbájos négylábúval, óránként felmerülhet benned a kérdés, amit talán csak Besenyő Pista bácsi fogalmazott meg ennél jobban: „nooormális ez a macska?”

Végtelen lustaság

Nem elég, hogy egész nap szundít a kedvenced, de még nappal is. A legnagyobb változatosság az életében, ha a jobb oldaláról a balra fordul.

Sőt, néha a legváratlanabb pillanatokban eldől, hogy spontán hódoljon a sziesztának.

Viccesen hangzik, de ez nem más, mint a macskák energiatakarékos üzemmódja.

Az egyedfejlődés során ugyanis beléjük rögződött, hogy pihenjenek, amikor biztonságban érzik magukat, mert a vadonban erre nem biztos, hogy lesz lehetőségük.

Ennek nyomán a cicák nagy erőkifejtéssel, rövid ideig vadásznak, amit aztán rendkívül alaposan kialusznak. Szobamacskáknál a vadászat ugyebár nem játszik, a szunya viszont megmarad.

Dagasztás

Már a sokadik pulóveredet gyászolod, mert a macskád egyik kedvenc hobbija, hogy az öledbe ugorva gyúró mozdulatokat végez a mancsával – kiengedett karmokkal!

Még mielőtt elképzelnéd, hogy most éppen prédának néz téged, és gondolatban jól kibelez, megnyugtatunk: ez a boldogság és az elégedettség jele a cicáknál.

A dagasztást egyébként pici korukban tanulják meg a szopizás alkalmával, hiszen így tudnak még több tejet kipréselni az anyukájukból.

Amennyiben zavar téged ez a dolog, egyszerűen helyezd úgy az öledben, hogy ne tudja csinálni, vagy pedig tedd le. Egy idő után majd leesik neki, hogy nem lelkesedsz.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!