Megőrült a macskád? 6 fura cicaviselkedés magyarázata

Sándor Alexandra
Írta: ,
Megőrült a macskád? 6 fura cicaviselkedés magyarázata

A cicák a legfurcsább magatartásformákra képesek: olykor egész nap alszanak, rohangálnak, nyávognak, vagy éppen órákon keresztül „dagasztják” a szőnyeget (rosszabb esetben pedig téged). Ha még csak rövid ideje osztod meg az otthonodat egy ilyen bűbájos négylábúval, óránként felmerülhet benned a kérdés, amit talán csak Besenyő Pista bácsi fogalmazott meg ennél jobban: „nooormális ez a macska?”

Végtelen lustaság

Nem elég, hogy egész nap szundít a kedvenced, de még nappal is. A legnagyobb változatosság az életében, ha a jobb oldaláról a balra fordul.

Sőt, néha a legváratlanabb pillanatokban eldől, hogy spontán hódoljon a sziesztának.

Viccesen hangzik, de ez nem más, mint a macskák energiatakarékos üzemmódja.

Az egyedfejlődés során ugyanis beléjük rögződött, hogy pihenjenek, amikor biztonságban érzik magukat, mert a vadonban erre nem biztos, hogy lesz lehetőségük.

Ennek nyomán a cicák nagy erőkifejtéssel, rövid ideig vadásznak, amit aztán rendkívül alaposan kialusznak. Szobamacskáknál a vadászat ugyebár nem játszik, a szunya viszont megmarad.

Dagasztás

Már a sokadik pulóveredet gyászolod, mert a macskád egyik kedvenc hobbija, hogy az öledbe ugorva gyúró mozdulatokat végez a mancsával – kiengedett karmokkal!

Még mielőtt elképzelnéd, hogy most éppen prédának néz téged, és gondolatban jól kibelez, megnyugtatunk: ez a boldogság és az elégedettség jele a cicáknál.

A dagasztást egyébként pici korukban tanulják meg a szopizás alkalmával, hiszen így tudnak még több tejet kipréselni az anyukájukból.

Amennyiben zavar téged ez a dolog, egyszerűen helyezd úgy az öledben, hogy ne tudja csinálni, vagy pedig tedd le. Egy idő után majd leesik neki, hogy nem lelkesedsz.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!