Megbolondult a macskád? 5+1 fura cicaviselkedés magyarázata

Sándor Alexandra
Írta: ,
Megbolondult a macskád? 5+1 fura cicaviselkedés magyarázata

A cicák a legfurcsább magatartásformákra képesek: olykor egész nap alszanak, rohangálnak, nyávognak, vagy éppen órákon keresztül „dagasztják” a szőnyeget (rosszabb esetben pedig téged). Ha még csak rövid ideje osztod meg az otthonodat egy ilyen bűbájos négylábúval, óránként felmerülhet benned a kérdés, amit talán csak Besenyő Pista bácsi fogalmazott meg ennél jobban: „nooormális ez a macska?”

Végtelen lustaság

Nem elég, hogy egész nap szundít a kedvenced, de még nappal is. A legnagyobb változatosság az életében, ha a jobb oldaláról a balra fordul.

Sőt, néha a legváratlanabb pillanatokban eldől, hogy spontán hódoljon a sziesztának.

Viccesen hangzik, de ez nem más, mint a macskák energiatakarékos üzemmódja.

Az egyedfejlődés során ugyanis beléjük rögződött, hogy pihenjenek, amikor biztonságban érzik magukat, mert a vadonban erre nem biztos, hogy lesz lehetőségük.

Ennek nyomán a cicák nagy erőkifejtéssel, rövid ideig vadásznak, amit aztán rendkívül alaposan kialusznak. Szobamacskáknál a vadászat ugyebár nem játszik, a szunya viszont megmarad.

Hullák a küszöbön

Tisztességesen megetetted a macskádat, mégis a lábtörlődön hever egy félig megevett döglött veréb, plusz a szomszéd kedvenc aranyhala.

Lazíts, a cicád nem szociopata, csak dolgozik benne a vadászösztön, és hát éppen ilyen a zsákmánylehetőségek akadtak a környéken.

És most kapaszkodj meg: ezek tulajdonképpen ajándékok neked.

Noha egyébként ártalmatlan szokásról van szó, valószínűleg nem vagy a vérnyomok eltakarításának elkötelezett rajongója, ezért inkább javasoljuk: szerezz be olyan cicajátékot, amit napjában többször is „levadászhat”.

Ezzel a fertőzésveszélyt is csökkentheted nála.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv