5+1 ok, amiért hagynod kellene, hogy a macskád veled aludjon

Marcali Nóra
Írta: ,

Bár azt mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, valljuk be: sokan vagyunk a macskás csapatban is. Számunkra a lakás attól a pillanattól válik otthonná, ha négylábú, doromboló kedvencünk beteszi oda a szőrös kis mancsát és megtölti nyugalommal, játékossággal. Íme, néhány rendkívül nyomós indok, hogy ne csak az otthonodba, de az ágyadba is nyugodtan engedd be a macskádat.

Gyakran húzzák rá az egyedülálló cicatulajdonos nőkre a „lökött macskás” jelzőt, pedig egészen biztosan jobb az élet egy cicával, mint magányosan.

Amíg várod a nagy őt, aki remélhetőleg hamarosan betoppan az életedbe, addig is szükséged van kötődésre és szeretetre, sőt, érintésre is.

A családtagjaidtól nem biztos, hogy minden nap megkapod ezt a fajta kötődést, de egy doromboló macska, aki kedvesen hozzád bújik a nap végén, talán kárpótol egy kicsit, és azt érezheted, hogy igenis kötődsz valakihez.

Stresszcsökkentés Kép forrása: ifeelstock/Depositphotos

Az állatok szeretgetése és simogatása kimutathatóan növeli az oxitocint, amit közismertebb nevén boldogsághormonnak is szoktak nevezni.

Egy hektikus, stresszel teli, igazán fárasztó nap végén magad mellé engedni a cicádat az ágyba a lehető legjobb módja annak, hogy teljesen kikapcsolj és relaxálj egyet.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv