Macskás vagy inkább kutyapárti vagy? Ezt árulja el rólad a pszichológusok szerint

Zabolai Margit
Írta: ,
Macskás vagy inkább kutyapárti vagy? Ezt árulja el rólad a pszichológusok szerint

Kétféle ember van ezen a világon - tartják sokan, bár biztosan rengeteg állatszerető vitatkozna azzal, hogy a kutyások és a macskások külön tábort képeznek, és nincs átjárás a kettő között.

Mégis úgy él a köztudatban, hogy aki az egyik állatot szereti, az a másikat valószínűleg nem olyan szívesen tartaná, és több kutatás is született már arra vonatkozóan, hogy mit árul el az emberek személyiségéről, ha kutyásnak, vagy macskásnak vallják magukat.

Ezekből csemegézünk most.

A kutyások társaságkedvelők

Nem kell hozzá pszichológusnak lenni, de tanulmányok is igazolták már, hogy a kutyások kifejezetten szeretik a társaságot, kicsit extrovertáltak is lehetnek – elvégre egy kutya szinte vonzza a társaságot, sokszor látni a parkban társaságokat, akik együtt sétáltatják az ebeket, és míg ők beszélgetnek, négylábú barátaik lefáraszthatják egymást a játékkal.

Arról ugye ritkán hallani, hogy a macskások összeengedik játszani a cicáikat...

Érdekes adalék, hogy egy felmérés szerint a kutyások általában konzervatívabbak, és állítólag ez a politikai nézeteiken is megmutatkozik – Amerikában a legmagasabb arányban kutyát tartó államokban a legutóbbi választásokon konzervatív pártokat választottak, ezzel szemben a legkevesebb kutyát tartó államokban Obamára szavaztak a legtöbben.

Lehet, hogy van valami az elméletben?

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!