Lehetséges? Problémamentes nyaralás kutyával

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A nyaralási szezon közeledtével egyre aktuálisabb kérdés lesz, mit tudunk kezdeni házi kedvencükkel a pihenés idején. Sokan nem tudják, akarják rábízni másra a feladatot, ezért inkább magukkal viszik a kutyusokat. De mire kell ilyenkor figyelni?

Országon belül aránylag egyszerű

Amennyiben az országon belüli utaztatást nézzük, akkor alapvetően egyszerűnek titulálhatjuk a projektet. Hazánkban a legnagyobb nehézség olyan szállodát, panziót, apartmant találni, ahova vihetjük a kutyánkat is.

Szerencsére erre a dilemmára sokan rájöttek, ezért már több olyan honlapot is találhatunk, ahol kutyabarát módon kereshetünk, terveztünk, így alaposan lerövidíthetjük a tervezgetést.


Vega kutya és kutyajóga? Óriási túlzások, amikbe a gazdik esnek


A határátlépés már némileg bonyolultabb, ugyanis a nem kereskedelmi célból utaztatott állatoknak is szükségük van állatútlevélre (állatorvosnál igényelhető), valamint frissített, érvényes oltási kiskönyvre.

Feltétlenül járjunk utána, a célországban mik a követelmények, különben könnyen előfordulhat, hogy a határról kell visszafordulnunk.

Szoktassuk a kutyust

Amit még feltétlenül lényeges átgondolni a kutyával tervezett nyaralás során, az maga az utaztatás.

Az a legszerencsésebb, ha az ebet már kiskora óta szoktatjuk a választott járművön történő utazáshoz, semmiképpen sem javasolt, hogy a nagy napon először (vagy akár hosszú kihagyás után) tegyük ki a procedúrának, mert ez könnyen megbonyolíthatja a programot.

Néhány órás, vagy akár fél-egynapos útra csak akkor induljunk kutyával, ha biztosak vagyunk abban, hogy az állat bírni fogja az utat. A szoktatás után lényeges ügyelni a megfelelő védelemre.

Ez nem csupán azért számít, hogy a kutya épségét megőrizzük, hanem azért is, mert minden, amit rögzítetlenül a hátsó ülésen tartunk, az ütközésnél elrepül, és a család többi tagját még pluszban eltalálhatja.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019