Az 5 legolcsóbb fajtatiszta kutya – Vásárlási ár és fenntartási költsége

Kovács Andrea
Írta: ,

Vannak olyan fajtatiszta kutyafajták, amelyek messze híresek arról, hogy nagyon sok pénzbe kerülnek. Ugyanakkor tévhit lenne azt gondolni, hogy mindegyik kész vagyon, és csak a keverékeket lehet "jó áron" beszerezni! A Gobankingrates egy listán összegyűjtötte, melyek a legolcsóbb fajtiszta kutyafajták, vásárlási ár és fenntartási költségek figyelembe vételével. Lássuk, ezt figyelembe véve mik kerültek fel a mi listánkra.

Ha olyan kutyust szeretnél, aki aktív, energikus és játékos, nem pedig egész nap az öledben fekszik, az Ír terrier szuper választás számodra.

Ő ugyanis rendkívül okos, gyorsan tanul, és elképesztően hűséges: a gazdáját akár az élete árán is megvédi. Ez a vérében van, hiszen nagyon jó őrző-védő típus, mindemellett viszont imádja a családját, és a gyerekekkel is jól kijön.

Mivel nagyon sok mozgást igényel, lakásba nem nagyon javasolják, a gazdival való játékot pedig emellett nagyon igényli.

Szerencsére nem sok egészségügyi problémát tapasztal meg ez a fajta élete során, a bundáját viszont nyáron le kell nyírni, ám ettől eltekintve a fenntartása igazán alacsony.

Ez a fajta leginkább egy kis mackóra emlékeztet, ám bájos külseje ellenére egy éber, agresszívabb fajtáról van szó.

Tökéletes választás azoknak, akik olyan házőrző kutyára vágynak, amely mindemellett igazán intelligens, gazdájával és családjával szemben pedig rendkívül barátságos.

Ő aztán nem az a típus, aki ne találná fel magát; egyik legerőteljesebb tulajdonsága, hogy igazán független kutya. Általában más kutyákkal és idegenekkel szemben nem a legbarátságosabb, hajlamos a szökdécselésre is, viszont cserébe nagyon aktív, játékos kis eb, akit kezdő gazdiknak is szoktak javasolni.

Fenn tartása nem kerül sokba a lista szerint, a 10.életévük után alakulhat ki náluk szemprobléma, vagy esetleg pajzsmirigy gond, de egészségügyileg nincs sok baja ennek a fajtának.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv