Az 5 legolcsóbb fajtatiszta kutya, akiket nem lehet, nem szeretni

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Vannak olyan fajtatiszta kutyafajták, amelyek messze híresek arról, hogy nagyon sok pénzbe kerülnek. Ugyanakkor tévhit lenne azt gondolni, hogy mindegyik kész vagyon, és csak a keverékeket lehet "jó áron" beszerezni! A Gobankingrates egy listán összegyűjtötte, melyek a legolcsóbb fajtiszta kutyafajták, vásárlási ár és fenntartási költségek figyelembe vételével. Lássuk, ezt figyelembe véve mik kerültek fel a mi listánkra.

Ez a fajta leginkább egy kis mackóra emlékeztet, ám bájos külseje ellenére egy éber, agresszívabb fajtáról van szó.

Tökéletes választás azoknak, akik olyan házőrző kutyára vágynak, amely mindemellett igazán intelligens, gazdájával és családjával szemben pedig rendkívül barátságos.

Ő aztán nem az a típus, aki ne találná fel magát; egyik legerőteljesebb tulajdonsága, hogy igazán független kutya. Általában más kutyákkal és idegenekkel szemben nem a legbarátságosabb, hajlamos a szökdécselésre is, viszont cserébe nagyon aktív, játékos kis eb, akit kezdő gazdiknak is szoktak javasolni.

Fenn tartása nem kerül sokba a lista szerint, a 10.életévük után alakulhat ki náluk szemprobléma, vagy esetleg pajzsmirigy gond, de egészségügyileg nincs sok baja ennek a fajtának.

Ez a kutyafajta régebben nyúl és patkányok elfogására lett kitenyésztve.

Első ránézésre talán ijesztőbbnek, barátságtalanabb kutyának tűnik, valójában viszont nagyon családszerető és ragaszkodó típus, amely szuper házőrző is mindezek mellett.

Saját fajtájával szemben dominánsabban viselkedhet, ha viszont gyerekkorától kezdve más állatokkal nő fel, és hozzászokik a közelségükhöz, nem lesz vele szociális probléma.

16 évig is élhet, és nem kerül sokba a hétköznapok során, azonban az egészségügyi problémáira érdemes odafigyelni, hiszen ez a fajta hajlamos vérkeringési rendellenességekre.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!