Legnépszerűbb keverék-kutyafajták, amikről nem is tudtad, hogy léteznek

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy a fajtatiszta kutyusok nagy része csak nemrég csatlakozott az emberiséghez? Többségük mindössze 100-200 éve jelent meg először, mikor az 1800-as évek során kezdett elterjedni az a gondolat, hogy egy kutyának teljesen azonos fajta szülőkkel kell rendelkeznie, hogy ő maga is a "csoport" tagja lehessen. De persze ez nem jelenti azt, hogy akkoriban (vagy azóta) ne lettek volna olyan kísérletező kedvű tenyésztők, akik feszegették volna ezeket a kereteket! Az ő tevékenységüknek köszönhetően mára már több száz kutyafajtát tartanak számon világszerte, a szám pedig folyamatosan bővül – a különböző jól ismert fajták keverékeivel. Most mutatunk néhányat a legnagyobb kedvencek közül, amikről talán nem is sejtetted, hogy léteznek!

Goberian Kép forrása: featuredcreature.com

A Golden Retriever és a Husky kutyák keveréke, a Goberian egyre népszerűbbé válik a házi kedvencet keresgélők körében.

Általában fekete, barna, krémszínű vagy sárgás színekkel rendelkezik, ahhoz pedig, hogy belül is egészséges maradjon, szüksége van a folyamatos mozgásra. Leginkább türelmes gazdiknak ajánlják, ugyanis bár nagyon intelligens fajta, a tanítgatása kicsit bonyolultabb lehet.

Ettől függetlenül nagyon barátságosak, játékosak és energetikusak, így az aktívabb életet élők mellé tökéletes társak lehetnek.

Kifejezetten hűségesek és mivel folyton készenlétben állnak, az egyik legjobb választás házőrzőkutyaként.

Bullmation Kép forrása: okod2014super.ru

Az Angol bulldogot vidám, barátságos kutyának tartják, amely imád a családja közvetlen közelében lenni, míg a Dalmata egy intelligens, gyorsan tanuló fajta, és legszívesebben mindenhová követi a gazdiját.

Képzeld csak el, milyen szeretetreméltó lehet akkor a kettő keveréke, vagyis más néven a Bullmation!

Ez a kutyus igényli a nagyobb sétákat, de nem annyira izgága, mint egy fajtatiszta Dalmata.

Mivel mindkettő imádja a gazdáját, a keveréküknél ez csak fokozódik, és a gyerekekkel is gyorsan megbarátkoznak – de egy kisbaba mellé azért nem biztos, hogy ő a legjobb választás.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019