5+1 legkedveltebb nagytestű kutyafajta

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
5+1 legkedveltebb nagytestű kutyafajta

Általában az emberek többsége megretten egy hatalmas kutya láttán, pedig leggyakrabban a méretüknél csak a szívük nagyobb. A gazdi igaz barátaivá válhatnak olyannyira, hogy ha kell, az életüket is feláldoznák a családért.

Dán dog

A dán dog igazán kiegyensúlyozott fajta, aki ugyan bátran védi a területét, de az agresszivitástól igen messze van.

Ahogy a legtöbb nagytestű kutyánál jellemző, ő is szereti a gyerekeket, köszönhetően többek között erős felépítésének, ugyanis a kicsik nehezen okoznak fájdalmat neki.

Jól tűrik még a leghevesebb szeretetrohamot is a gyerekektől, amit általában örömteli arcon nyalással viszonoz. Bár szelíd jószágról van szó, hatalmas termete miatt a profi kiképzés nála elengedhetetlen.

Tibeti masztiff

Tibeten kívül sajnos sehol nem terjedt el igazán, pedig az ott lakók vérmérsékletét „örökölte”, tehát a végtelenségig nyugodt, kiegyensúlyozott fajtáról van szó.

Bár annak ellenére, hogy a családon belül szelíd, az idegenekkel szemben már tartózkodó.

Mivel mindenáron védelmezni akarja territóriumát és szeretteit, nem is enged be akárkit, csakis akkor, ha a gazdája engedélyt ad rá. Rendkívül hűséges, a család számára a minden. Jó oldala, hogy keveset ugat, viszont ha kiereszti a hangját, meglehetősen félelmetes látványt nyújt.