A legdrágább kutyafajták a világon. Hallottál már róluk?

Zabolai Margit
Írta: ,

Rengetek kutya várja a menhelyeken, hogy egy szerető gazdi hűséges társa legyen, teljesen ingyen. Mi arra biztatunk, hogy ha teheted, fogadj örökbe, és ne vásárolj, de ha mégis beleszeretsz egy bizonyos fajtába, akkor ne kedvenceden spórolj, és lelkiismeretes tenyésztőtől, ne pedig a kutyákat olcsón kínáló – de lelketlen és felelőtlen – szaporítótól vásárolj. Még akkor sem, ha bizonyos blökikért hajmeresztő árakat kérnek.

A viszonylag fiatal fajtát 1955-ben tenyésztették ki az akkori csehszlovákia területén a kárpáti farkas és a német juhászkutya keresztezésével.

A társítás célja az volt, hogy egy rendkívül jó egészségű munkakutya szülessen meg, de erre a célra a vlack-ként is ismert fajta nem igen alkalmas, ugyanis munkálkodik benne a „farkasvér”, ezért a német juhászokhoz képest makacsabb, kissé nehezebben kezelhető, bár rendkívül intelligens állat.

A Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elismerte külön fajtaként, de viszonylag ritka állatokról van szó, ezért akár több mint 400 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek egy-egy kölyökért.

Ez a gyönyörű állat Japánban az egészség és a jólét szimbóluma, és úgy ismerik, mint a szamurájok kutyáját.

A szigetországban rendkívül népszerű, a világ többi táján azonban csak nem olyan régen kezdett elterjedni.

Kimondottan jó természetű, erős és intelligens kutya, hűsége már-már legendás, a leendő gazdának viszont azt is tudnia kell, hogy az akiták kimondottan makacs állatok, ha valamit a fejükbe vesznek, nehéz eltántorítani őket.

Egy akita kölyök ára természetesen a származástól, vérvonaltól függ, de akár az egymillió forintot is meghaladhatja bizonyos kennelek esetében.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019