Az 5 legdrágább kutyafajta a világon – Hallottál már róluk?

Zabolai Margit
Írta: ,
Az 5 legdrágább kutyafajta a világon – Hallottál már róluk?

Kép forrása: LilunLi/depositphotos.com

Rengetek kutya várja a menhelyeken, hogy egy szerető gazdi hűséges társa legyen, teljesen ingyen. Mi arra biztatunk, hogy ha teheted, fogadj örökbe, és ne vásárolj, de ha mégis beleszeretsz egy bizonyos fajtába, akkor ne kedvenceden spórolj, és lelkiismeretes tenyésztőtől, ne pedig a kutyákat olcsón kínáló – de lelketlen és felelőtlen – szaporítótól vásárolj. Még akkor sem, ha bizonyos blökikért hajmeresztő árakat kérnek.

Bűbájos arc, selymes szőr, kecses mozgás, játékos természet: garantált volt, hogy a Löwchen, vagy kis oroszlánkutya megnyer magának mindenkit, aki csak találkozik vele.

A hosszú szőrű eb reneszánsz festményekről is ismerős lehet, ahol nemesek oldalán jelenik meg, mára azonban számuk jelentősen csökkent, a 19.századra csaknem eltűntek ezek a társasági kutyák.

Ezért is van, hogy egyes példányok ára megközelítheti akár a 3 millió forintot is.

A viszonylag fiatal fajtát 1955-ben tenyésztették ki az akkori csehszlovákia területén a kárpáti farkas és a német juhászkutya keresztezésével.

A társítás célja az volt, hogy egy rendkívül jó egészségű munkakutya szülessen meg, de erre a célra a vlack-ként is ismert fajta nem igen alkalmas, ugyanis munkálkodik benne a „farkasvér”, ezért a német juhászokhoz képest makacsabb, kissé nehezebben kezelhető, bár rendkívül intelligens állat.

A Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elismerte külön fajtaként, de viszonylag ritka állatokról van szó, ezért akár több mint 400 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek egy-egy kölyökért.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!